Alessi Watches

Alessi Watches kollektion, 16-6


I 2002 præsenterede Alessi i samarbejde med SII Marketing International sin første urkollektion i Austin.

SII (Seiko Instrument Inc.) var det helt naturlige valg af samarbejdspartner på grund af virksomhedens enorme erfaring inden for fremstilling af ure.

I sin egenskab af designbureau havde Alessi allerede arbejdet med ure siden 1980’erne.

På det tidspunkt blev to af de mest berømte Alessi designere, Achille Castiglioni og Aldo Rossi, bedt om at designe ure. Rossis design under navnet Momento er delvist blevet genbrugt i en ny version til den nuværende kollektion. Castiglionis Record ur er blevet en del af Alessis Watches kollektionen i en kronograf version.

Mange berømte designere

Ud over de to stormestre inden for design, har også yngre mestre bidraget til kollektionen:

Designeren Stefano Pirovano, der arbejder i Milano, har designet to modeller:

Calumet, et armbåndsur i polyuretan, der med sine mange forskellige farvevarianter giver lyst til forandring, og Callisto, et elegant ur med satineret aluminiumskasse, der også fås i forskellige farvekombinationer. Den israelske kunstner Ron Arad og den italienske arkitekt Piero Lissoni har bidraget til de mere minimalistiske projekter blandt Alessi urene: 'Look No Hands!' er den usædvanlige model af Arad, der viser klokkeslættet uden brug af visere.

Urets særlige kendetegn er den roterende skive, der kun lader en lille del af urskiven være synlig. Tics klassiske design, Lissonis model, har en kvadratisk form og er meget tydeligt.

Dette ur har ikke blot mange forskellige funktioner – det findes også i en damemodel og herremodel. Tondo er designet af ingeniør og designer Alberto Meda. Uret, der blev præsenteret på Baselworld i april 2004, er karakteriseret ved remmen i polyuretan, som ikke er forbundet med urkassen, men i stedet omslutter den og beskytter den. I 2005, fandt to nye kunstnere vej til Alessis urkatalog med deres modeller: Spanieren Patricia Urquiola og ægypteren Karim Rashid, der begge længe har haft succes som designere i Italien. Rashid har designet Kaj, en model med en kasse uden synlige overgange, der går ud i ét, og en rem i polyuretan i seks forskellige farver, som urskiven også findes i. Patricia Urquiola har designet Buckle, et ur med en usædvanlig kasse med en ring til rem eller lænke, hvilket betyder, at uret også kan bruges som vedhæng. Andre modeller er blevet designet af Wiel Arets, Miriam Mirri og Hani Rashid: De to modeller af den hollandske arkitekt Wiel Arets bærer navnet Watch.it. De fås med stållænke eller brun læderrem og en mat, hvid urskive. Timeangivelserne på urskiven ligner bittesmå dråber vand. Miriam Mirri har kaldt sin model Mariposa – spansk for 'sommerfugl' – der fås i tre udgaver: Med en hvid, blå eller sort urskive. Lænkens design med det usædvanlige mønster er inspireret af sommerfuglens tilfældige flyvemønster, mens den dobbelte sekundviser ligner dens udslåede vinger. Endelig er der Arc kollektionen af Hani Rashid, der kendes på det klare, enkle design, hvide urskive og orange detaljer. Alessi Watches har igen bevist, at deres urkatalog er det største og mest varierede designerurkatalog i verden. Når designere, arkitekter og kunstnere mødes, opstår der mangfoldighed og afveksling.

Side af Alessi Watches