Officina Alessi – Zumthor kollektionen

Officina Alessi – Peter Zumthor – kollektion


Alessi annoncerede samarbejdet med stjernearkitekt Peter Zumthor allerede i 2013. Efter i alt 2 års planlægning er der blevet skabt seks forskellige modeller af elegant krystalglas, der udgør Zumthor kollektionen. De forskellige strødåser og kander til sukker, salt, peber, eddike og olie inspirerer med et udseende, der minder om krystaller og stalagmitter. Den sølvbelagte detalje skaber en kontrast til glasdelen og supplerer designet på fremragende vis.

Takket være Alessi er der blevet udviklet en imponerende kollektion på basis af en enkelt ide. Peter Zumthor forklarer, hvordan det hele startede:

'For nogle år siden, da jeg spiste morgenmad på et hotel, brugte jeg en saltbøsse til at krydre mit æg. Måske brød jeg mig ikke om det, som jeg holdt i hånden, men i al fald lavede jeg en hurtig skitse af en beholder til en væske eller et granuleret indhold. Skitsen hang på væggen i mit atelier i så lang tid, at jeg helt havde glemt, hvad den skulle forestille. Måske et højhus? En dag kom mindet om den morgen på hotellet tilbage til mig, og jeg kunne huske, hvorfor jeg havde lavet skitsen. Jeg tog den straks med ind på mit modelværksted og bad Iris om at producere en ny serie prototyper i glycerinsæbe. Formerne skulle forestille små og store søskende i den samme familie. Iris skabte en fantastisk vidunderlig gruppe af objekter i sæbe, der lignede frosset glas. Takket være teamet hos Alessi blev en gammel ide vakt til live.'Peter Zumthor