• Gratis forsendelse fra 499,00 DKK
  • 100% klimaneutral forsendelse
  • 30 dages returret

Anglepoise

Anglepoise er en traditionsrig virksomhed fra Storbritannien, der siden 1930 har specialiseret sig i at producere praktisk og effektiv industribelysning, og det tidløse design imponerer stadig i dag.

Filter 

Farver  
Kategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  


Oplev alle kollektioner og serier fra Anglepoise

Et britisk ikon inden for belysning

Anglepoise er en traditionsrig virksomhed fra Storbritannien, der siden 1930 har specialiseret sig i at producere praktisk og effektiv industribelysning, og det tidløse design imponerer stadig på offentlige steder samt i private hjem i dag.

Succeshistorien om Anglepoise startede med etableringen af familievirksomheden Herbert Terry and Sons Ltd. i 1855, der specialiserede sig i at producere industrielle fjedre. I 1920'erne udviklede Terry and Sons Ltd. også produkter, der brugte fjedrene – et eklektisk udvalg af produkter fra multifunktionelle fjederclips og ventilfjedre til køretøjer til toastholdere, kuglepenne, hockeytasker og cykelsadler. I 1931 udviklede ingeniøren George Carwardine et teoretisk koncept, der skulle balancere vægte ved brug af fjedre, kranke og håndtag. Ved at bruge specielle kvalitetsfjedre med en 'konstant spænding' fra Terry and Sons Ltd., kunne Carwardine skabe en lampe, der forenede den ultimative fleksibilitet og perfekte balance. Der blev indleveret en patentansøgning, og i 1933 blev den første Anglepoise lampe med fire fjedre lanceret.

Anglepoise med fire fjedre blev vurderet til at være for industriel til det indenlandske marked, så Carwardine udviklede, sammen med designerne fra Terry and Sons Ltd., en udgave med tre fjedre. Dette design, der er kendt som Anglepoise Original 1227™, er blevet optimeret gennem årene, men anses generelt for at være den typiske Anglepoise® lampe.

I 2003 blev Sir Kenneth Grange designchef hos Anglepoise. Inden Sir Kenneth Grange designede Anglepoise lampe type 3 og type 75, var han medstifter og partner i den rådgivende designvirksomhed Pentagram. og han skabte ikoniske og banebrydende designs for Kenwood, Kodak samt Parker pens og var ansvarlig for designet af Intercitytoget 125 og de nye London-taxier.

I 2009 blev 75-års jubilæet fejret ved, at Anglepoise Original 1227 kom på et Royal Mail frimærke ved siden af andre ikoniske, britiske designs som K2 Telefon Kiosk, Routemaster Bus, London Underground Map og Mini. Derudover er Anglepoise lamper udstillet på mange museer i hele verden som et eksempel på godt, britisk design.

Side af Anglepoise


De vigtigste designs