• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Vinkelpoise

Anglepoise er en traditionel virksomhed fra Storbritannien, der siden 1930 har specialiseret sig i fremstilling af praktiske og effektive industrilys, som stadig imponerer med deres tidløse design i dag.


Oplev alle kollektioner og serier fra Anglepoise

Et britisk ikon for belysning

Anglepoise er en traditionel britisk virksomhed, der siden 1930 har specialiseret sig i fremstilling af praktisk og effektiv industriel belysning, som den dag i dag imponerer med sin tidløse fremtoning både hjemme og på offentlige steder.

I begyndelsen af Anglepoises succeshistorie er familievirksomheden Herbert Terry and Sons Ltd., grundlagt i 1855 og specialiseret i fremstilling af industrifjedre. Frem til 1920'erne bestod virksomhedens produktsortiment af en bred vifte af fjedre, lige fra bilventilfjedre til fjedre til brødristerstel, kuglepenne og cykelsæder. I 1931 udviklede ingeniøren George Carwardine et teoretisk koncept for en metode til afbalancering af vægte ved hjælp af fjedre, håndsving og håndtag. Dette gjorde det muligt for Carwardine at bruge højkvalitets fjedre fra Herbert Terry and Sons Ltd. til at skabe en lampe, der kombinerer fleksibilitet og balance. Der er indgivet patent, og i 1933 lanceres den første firefjedrede Anglepoise-lampe.

Dengang blev lampen anset for at være for industriel til stuen derhjemme, og derfor udviklede Carwardine og designerne hos Terry's en version med tre fjedre sammen. Kendt som Anglepoise Original 1227, er dette design blevet finjusteret gennem årene, men betragtes generelt som den arketypiske Anglepoise-lampe.

I 2003 blev Sir Kenneth Grange Anglepoises designdirektør. Før Sir Kenneth Grange designede Anglepoise Lamp Type 3 og Type 75, var han medstifter og partner af designkonsulentfirmaet Pentagram og skabte ikoniske og trendsættende designs til Kenwood, Kodak eller Parker skriveinstrumenter og er ansvarlig for designet af Intercity 125 og de nyere London-taxaer.

I 2009, til 75-års jubilæet, blev 5. Original 1227 vist på et Royal Mail-frimærke sammen med andre ikoniske britiske designs såsom K2 telefonkiosken, Routemaster Bus, London Underground Map og Mini. Ydermere er Anglepoise-lysene udstillet på adskillige museer rundt om i verden som et eksempel på godt britisk design.

Livstidsgaranti på Angelpoise

Anglepoise produkterne skal være en fast følgesvend i hverdagen, hvorfor producenten tilbyder livstidsgaranti på alle nyindkøbte lygter. Op til 90 dage efter købet skal lyset være registreret online hos Anglepoise. Efter vellykket registrering kan lampen enten repareres eller genbruges efter anmodning.

Side af Vinkelpoise


De vigtigste designs