Designinterview: Snug.Studio

'Vi skaber ikke noget, vi ikke selv ville eje'

Snug.Studio står for smukke designede accessories. Designgruppen blev belønnet for deres design af snug.vase med den prestigefyldte tyske designpris 2016. Det er grund nok til at introducere de kreative hjerner bag Snug i designinterviewet.

SNUG er et designfirma med base i Hannover. Men hvem gemmer sig egentlig bag designet af det populære boligtilbehør?

Snug.Studio – designere SNUG.STUDIO består af Berit Lüdecke, Kerstin Reilemann og Heiko Büttner. Vi har alle en designbaggrund: Berit som arkitekt, Kerstin som indretningsarkitekt og Heiko som møbeludvikler. Derfor grundlagde vi to Snug i 2009, og Heiko kom til i år. Bettina og Samirah hjælper os også med forsendelsesprocesser og ordrebehandlinger.

Hvordan fandt I på navnet Snug [Snʌg], og hvad betyder det?

Snug er engelsk og betyder både hjemlig og behagelig. Orden stammer oprindeligt fra det svenske ord 'snygg', der kan oversættes til pæn, kær eller sød. Vi forbinder tysk komfort og kærlighed til skandinavisk design i Snug.

Det hele startede med en DIY-portal og en blogkonto – nu kan jeres boligtilbehør og papirvareprodukter findes i butikker over hele verden. Følger jeres design en bestemt filosofi?

Vi har faktisk selv fremstillet vores produkter helt fra starten. Men efterspørgslen blev så stor, at vi blev nødt til at revurdere ledelsen hurtigt og finde producenter til vores designs. Derudover samarbejder vi med adskillige værksteder og trykkerier i Tyskland, og vi har kunder i hele verden.

Vores design er et resultat af vores mavefornemmelser. Vi skaber ikke noget, vi ikke selv ville eje. Derfor følger vi ikke tendenser, men vi udvikler langvarige og klassiske koncepter, der er enkle og af og til med et særligt kendetegn.

Hvilke ting og steder inspirerer jer, og hvordan ser en almindelig arbejdsdag ud for jer?

Vi finder inspiration overalt. Vi er altid på udkig efter nye ideer. Der dukker nok snart noget op igen. Vi ville elske, hvis vi kunne designe hele dagen og været omgivet af smukke ting. Men bag facaden er der selvfølgelig en masse organisatorisk og administrativt, der skal gøres. Vi arbejder hver dag på den store udfordring, der ligger i at holde styr på det hele.

I blev for nylig nomineret til den tyske designpris med Snug.Vase og vandt. Stort tillykke med det! Hvad inspirerede jer til at designe foldevasen?

Prisen er en stor ære for os, og vi er meget glade for den! Idéen var at udvikle en vase, der ikke kunne gå i stykker under forsendelsen. Det lette og stærke materiale pap var det bedste valg. Kunden skal selv sørge for vandet i en flaske eller et glas, der gemmes under foldevasen.

Lav snug.vase fra Snug.Studio i kobber Lav snug.vase fra Snug.Studio i hvid, grå og kobber høj snug.vase fra Snug.Studio i hvid

Det ses tydeligt, at I kan lide at arbejde med papir, når man ser nærmere på jeres designs. Hvorfor?

Der er mange forskellige muligheder med papir og pap. Man kan lave tredimensionelle objekter ved blot at folde det, så det ikke længere ligner papir. Det samme gjaldt for vores vase. Vi leger med materialernes effekt. Pap kan komme til at ligne porcelæn, sten eller metal afhængig af farvevalget.

Du viser din egen bolig frem på din
Instagram-profil. Hvordan vil du beskrive din personlige indretning, og hvilket møbel kan du ikke leve uden?

Snug.Studio – snug.triangle Hmm, vi har ikke en bestemt stil. Hvis det passer sammen, så kombinerer vi det. Det gælder både for skraldespanden, vi har fundet, og for designobjekterne.
Vi ser vores hjem som et sted, hvor vi kan afprøve nye ideer. Så vi ser hurtigt, om vores produkter har den effekt, vi har tiltænkt dem.

Det møbel, vi ikke kan leve uden lige nu, er Around bordet fra Muuto . Bordet er i øjeblikket vores allround-talent. Det kan både anvendes som sofabord, legetøjskøkken, testområde til legetøjsbiler og Brio togbanen.

Emne: yndlingsmøbel Kunne I forestille jer selv at designe møbler i fremtiden?

Hvad er det, man siger? 'Man skal aldrig sige aldrig...' Hvis vores muse inspirerer os til det, så kommer der måske også et SNUG-møbel i fremtiden.

Mange tak for interviewet. Vi er spændte og glæder sig til mange nye designs.


Værd at læse? Anbefal os til en ven! Facebook   Instagram   Pinterest


Vare fra 06.11.2015, af Sabrina Pflüger

Alle varer fra denne kategori Behind the Scenes


Lignende poster