Belux

Belux, den internationalt anerkendte producent af designerlamper af høj kvalitet fra Schweiz, har igen og igen fejret stor succes med innovative lamper over de sidste 30 år.Den schweiziske virksomhed Belux blev grundlagt i 1970 af Thomas Egloff. Hans stræben efter løbende at udvikle innovative belysningsløsninger og nye lyskoncepter førte til et tæt samarbejde med internationalt anerkendte designere og arkitekter. Belux var fra starten klar til at tage de risici, der er forbundet med eksperimentelle innovationer. Samarbejdet med den schweiziske designer Hannes Wettstein var banebrydende, og han er for længst blevet en af frontfigurerne inden for boligindretning.

Et stort gennembrud fandt sted i 1982 med en fælles udvikling af Metro, den første lavspændingslampe på et kabelsystem i hele verden. De udspændte wirer med små lamper fandt hurtigt vej til utallige private hjem, restauranter og hoteller og fik mange efterligninger. Belux overtog samme år licensen til at producere ekstravagante møbler og genstande fra den anerkendte, italienske designgruppe Memphis um Ettore Sottsass og Michele de Licence.

I 1992 tiltrak Belux-udstillingen "Privates Licht" sig international opmærksomhed. Der var tale om en vandreudstilling af eksperimentelle lampedesign af blandt andre Michele de Lucchi, Danny Lane, Matteo og Ron Arad. Belux lancerede den alsidige lampe "Updown", en genial konstruktion af Reto Schöpfer, i 1996, og fik også det energibesparende lysstofrør ind i private stuer. "Metre by metre" som med sit lys kan tilpasses, så den tilfredsstiller individuelle behov og sætter nye standarder.

Belux vækker også opsigt i dag takket være anerkendte designere som Frank Gehry, Herzog & De Meuron, Ronan og Erwan Bouroullec samt Hella Jongerius. Men Belux står som altid, på kontoret og i hjemmet, for formelle, modne, teknisk gennemtænkte og holdbare kvalitetsprodukter og vækker opmærksomhed med introduktionen af nye materialer og teknologier.

Thomas Egloff har i mere end 30 år bygget virksomheden op til at være en internationalt anerkendt producent af designerlamper af høj kvalitet . Han sikrede virksomhedens videreførsel i 2001 med den ideelle partner: Vitra. Det vil ikke alene sikre den fortsatte eksistens af en vellykket virksomhedskultur, men den internationalt kendte møbelproducent har også åbnet for adgang til nye markeder, produktionsmetoder og ikke mindst til et netværk af nogle af de vigtigste designere af vores tid.

Side af Belux