Blå Station

Blå Station er en familievirksomhed, som har eksisteret siden 1986. Navnet er sammensat af initialerne på selskabets stifter, Börge Lindau, og det første bogstaver i Åhus, hvor det blev grundlagt, en lille kystby i det sydøstlige Sverige.Familievirksomheden Blå Station har eksisteret siden 1986 i Åhus, en lille kystby i det sydøstlige Sverige.

Grundlæggeren Börge Lindau vendte tilbage til sin hjemby efter mange års arbejde hos det berømte designteam Lindau & Lindekrantz og udviklede sin egen designserie. Resultatet er Blå Station: Svensk avantgarde par excellence.

Blå Station skaber idéer til industrielle og samtidig traditionelle klassiske former, hvor det lykkes at forene de modstridende prioriteter, der findes i industriel serieproduktion og avanceret materialehåndtering. Ifølge virksomheden er nysgerrighed og eventyrlyst deres brændstof.

Næste generation, Mimi og Johan Lindau, har allerede overtaget roret. Det, som deres far begyndte med birk og rustfrit stål, foregår i dag i samarbejde med unge designere og industrien. Tag for eksempel stolen Sting. Den blev engang fremstillet af aluminium og rustfrit stål og udvikles nu i en innovativ form ved hjælp af ekstrudering. Stolen blev med det samme hædret med Red Dot Award i 2004 for dens æstetiske kvaliteter.

Nye materialer og innovativ produktionsteknologi forenet med individuel form og design udgør en perfekt symbiose mellem design og teknologi. Blå Station har en bred vifte af aktuelle skandinaviske designmøbler, der spænder fra kontor- til dagligstuemøbler.

Mange Blå Station produkter er designet på bestilling, hvilket betyder, at man foruden standardmodellerne også kan anmode om andre materialer og farver.

Side af Blå Station


De vigtigste designs