• Gratis forsendelse fra 499,00 DKK
  • 100% klimaneutral forsendelse
  • 30 dages returret

Indret din altan - gør det nemt: 5 ideer til din friluftsoase

Bistro liggestolen fra Fermob til balkonenDagene bliver længere, solen kæmper oftere gennem skyerne. Varmen fra solens første stråler gør at vi ser frem til sommer - og lune aftener under fri himmel! Tid til at give den grå altan et frisk sommer pust. Med vores fem ideer til indretningen af altanen fremtrylle du din personlige friluftsoase på din altan midt i byen.

Indhold:
1. Altanmøbler starter
2. Altan indretning med planter
3. Udendørstekstiler for mere komfort
4. Balkon dekoration: skabe stemning med det rigtige tilbehør
5. Lys til den rette stemning

Før du går i gang er det vigtigt at fjerne ting og sager fra vintertiden: Tøm den for urtepotter, flasker, sportssko og alt, hvad der ellers har samlet sig i de kolde måneder, og fej den ren for at gøre plads til nyt!

Hvordan du indretter din altan, afhænger af forskellige faktorer: størrelsen, formen, formålet og den foretrukne stil.

Det vigtigste punkt: Hvor stor er din altan? Selv små to kvadratmeter tilbyder masser af muligheder - også, hvis du nødt til at undvære store lounge møbler. Mål din balkon præcist, så du ved, hvor meget plads du har. Du kan finde mål af udendørsmøbler og tilbehør i vores butik på de respektive produktsider. Tip: Online Boligindretning planlæggere lader dig flytte rundt på møbler på du rum du indstiller den til.

Bistro altanbord fra FermobHvilken retning vender din altan? Sydvendte altaner giver masser af sollys, kan træmøbler kan på den måde hurtigt tørre efter regn. Hvis din balkon vender mod nord bør du kigge efter vejrfaste møbler, lavet af aluminium f.eks.

Både - størrelse og retning - afhænger også af hvor meget du bruger altanen. Der er ofte ikke nok plads på altanen til at rumme blomster og køkkenhave, samt et hjørne for måltider og en solterrasse på samme tid. En liggestol er ideel til sydvendte altaner, på østvendte altaner er det vidunderligt at starte dagen med en lækker morgenmad på en bistro bord med tilhørende stole.

Så snart rammebetingelserne er afklaret, kommer vi til det smukkeste emne, spørgsmålet af udseendet: Hvilken stil skal det have - rustikt, puristisk eller farverigt? Har du svaret på disse spørgsmål for dig selv, kan du vurdere vores fem altan ideer og implementere ene eller anden inspirationen.

1. Altanmøbler star

Designere rundt om i verden har set på udfordringerne af at have lidt plads udenfor i bylivet og designet møbler, der tilbyder maksimal komfort på et lille plads - perfekt til små altaner. Vendia-serien af Skagerak er kompakt, men meget klassisk takket været træet og den elegante form. Stolene kan foldes og derfor opbevares på en plads-besparende måde i vinteren. Selvom det ligner det: den lille træstol er yderst komfortabel!

Det der tager endnu mindre plads er puf, der er et dejligt alternativ til stole. De er pladsbesparende og alligevel spredes en lounge atmosfære. I en passende højde, kan vejrfaste stole som Lucca cube af Jan Kurtz bruges som bord. Ellers er foldbare borde er perfekt til små altaner. Sammenfoldet skaber de plads til at gå gennem eller plads til en ekstra stol, of når de stilles op, tilbyder de plads til morgenmad, kaffe eller middag. Fabrikanten Fermob tilbyder kompakte borde og bistro stole i forskelligt design og mange farver.

Design i de mindste rum: Skagerak Vendia bord og stole Trimm Copenhagen – Full Moon Pouf, beige

For dem, der har mere plads, er udendørs stole og store borde den bedste løsning. Sixties kollektion fra fermob lavet af farvet aluminium byder på masser af komfort trods det luftige ydre. Vejrfaste lounge møbler af Sitting Bull og Fatboy inviterer dig til at slappe af og tage et solbad.


2. Altan indretning med plan

Planter bringer liv til altanen med deres dejlige farver og giver lidt mere privatsfære og skjuler grimme gelænder og vægge, hvis det er nødvendigt. Kun hvis der ikke er plads, kan Bacsac plantning tages i brug. Bacsacs plantning tasker er lavet af 100% genanvendeligt geotekstil og er åndbar, UV resistent og frost-resistente. Fordi de klamrer sig til jord og plante, optager de meget lidt plads i modsætning til pladskrævende plante krukker på rækværket. Plantekrukker af fabrikanten rephorm er placeret på altan ræling ligesom en sadel - halvdelen inde, halvdelen uden for balkonen - og derfor tager den kun halv så meget plads.

Dem, der stadig har plads på altanen kan supplere med altankasser med nogle farverige plantning bags og plantekrukke langs kanten af balkonen. Forskellige containere, og forskellige arter af planter - buske og små træer, tomatplanter, vilde klatring blomster og urter - Giver et muntert, sommerlig udtryk.

Hanging Window Box plantepose 3, 27 l / geotekstil fra Bacsac Pot Plantning af Bacsac urbanature – vertical garden, sæt med fire plantekasser

Tip: Placer nogle planter lodret. Det sparer plads og giver en smuk væg. Den vertical garden fra urbanature og Xpot by Edition Compagnie giver mulighed for at plante blomster lodret i en række.

3. Udendørstekstiler for mere komfort

Tæpper gør rum indenfor mere behagelige. Har du nogensinde tænkt på at lægge et tæppe på altanen? Fatboy og Objekten tilbyder forskellige, vejrbestandig udendørs tæpper, der takket være sit meget slidstærkt materiale er resistent mod regn og snavs. Især i forbindelse med puf, lave borde og farverige udendørs puder, opstår et behageligt lounge-område. Desuden er puder også et must for enhver havestol og bænk! I vores udendørstekstiler sektion finder du udover puder også vejrfaste tæpper og puder. Stofferne er vejrbestandige og kan nemt rengøres med en fugtig klud.

Et væsentligt tilbehør til stranden Moulins à Vent-udendørspude fra Fermob, honningfarvet

4. Altan dekoration: skabe stemning med det rigtige tilbehør

Med ene eller andet tilbehør sætte du prikken over i'et på din altan. Sæt dit havebord smukt - med bordskånere, farverigt bordservice og en blomst på bordet - i en sommer vase eller i en smuk urtepotte. Det der er særlig sommerlig er Origo samling af Iittala og de fantasktiske bordservice af Bjørn Wiinblad. For dem, der gerne mere enkelt design, kan bruge pastelfarver fra Emma serien af Stelton. Forresten: dækkeservietter af fermob er også velegnet til udendørs brug. De består af TOG, en teknisk udendørs stof fremstillet af belagt polyester, og som det er meget robust og let at rengøre.

Et sidebord eller serveringsbord er en praktisk samt dekorative tilføjelse til dine havemøbler - som lagerplads til køkkenredskaber, grill tilbehør og mad eller som et bord til blomster. Mens blok side cart fra Normann Copenhagen skal sættes ind igen i aften, er trolley af fermob især velegnet til udendørs brug.

En fuglebræt er ikke kun en smuk på en altan, den giver det også til mulighed for at få besøg. Usædvanlige former og moderne materialer gør den klassiske "redekasse" et dekorativt designobjekt. Tweet fuglhus af XD design og Birdy birdhouse af Eternit har intet mere til fælles med de konventionelle træfuglehuse.

Matcher farverne på Fermob møblerne Tilstrækkeligt med opbevaringsplads på Guéridons Eva Solo - bordgrill, hvid

Grillmestre har kun ventet til dette: en grill afrunder altanen. Velegnet til det lille rum på altanen er for eksempel bordgrill af Eva Solo. Også bordgrillen af LotusGrill er lille scorer højt med en lav røg udvikling.

5. Lys til den rette stemning

Det rigtige lys er især vigtigt for atmosfæren, lige når solen går ned. Derfor er lys vigtig for at kunne blive siddene på altanen. Flammet tilbyder den mest naturligt lys og er derfor lyskilde du kan vælge. I stedet for klassiske stearinlys og lysestager skal du vælge lanterner og olielamper. Lanterner beskytte flammen fra vind takket være deres form - det er stort set omkranset af glas. På grund af vægen dyppet i olie, er olielamper generelt ufølsomme overfør tørke.

Skagerak - Bollard olielampe, teaktræ Northern – Poppy oliebordlampe Eva Solo – glaslanterne, LightUp

Som du kan se er det ikke særlig svært at indrette din altan. Meget kan gøres med et par enkle ideer, de rigtige møbler og det rigtige tilbehør. Skab din helt egen friluftsoase!

Vare fra 05.05.2022, af Anja Beckmann

Alle varer fra denne kategori Boligidéer

Relaterede rum