Boligidéer: Indret med retrostil

Del
  •  Facebook
  •  Pinterest
  •  Google+
  •  Twitter
  •  E-mail
  •  RSS

Vare fra 02.01.2018, af Sabrina Pflüger

Det er ikke kun inden for modeverdenen, at stilen fra tidligere årtier er vendt tilbage. De vilde 70'ere er vendt tilbage med kassebukser, frynsetasker og etniske mønstre. Retrostilen kan også mærkes i vores hjem. Møbler og boligtilbehør i halvtredser-, tresser- og halvfjerdserstil er mere populært end nogensinde før.

Sådan bor du med klassikere

Hvis du er på udkig efter nye idéer til dine egne fire vægge i boligmagasiner eller på virtuelle opslagstavler, vil du helt sikkert se et par klassikere. Det kan blandt andet være Plastic Side Chair af Ray og Charles Eames. Der er næppe nogen anden stol, der er så populær til hjemmet som denne hvide klassiker. Det er svært at tro, at denne stol er designet i 50'erne. Den moderne, minimalistiske form passer fortrinligt til moderne elementer og rustikke møbler i naturtræ.

Et møbel, der tydeligt repræsenterer designet fra 50'erne, er nyrebordet. Den asymmetriske form og de elegante ben er karakteristisk for det lille sidebord. Det er kombinationen af naturlige, rustikke materialer og fine, reducerede former, der gør dette retromøbel så populært.

Møbler af den danske designer Arne Jacobsen er også tidløse og meget efterspurgte. Krydsfinerstolene, der har smukke navne som f.eks. Myren, Svanen og Ægget, er grunden til, at danskeren har skrevet designhistorie. For nylig kunne Serie 7 stolen fra Fritz Hansen fejre 60-årsjubilæum. Det var en god anledning til at give stolens slanke talje en ny beklædning. Den klassiske stol fås nu i en begrænset periode i nogle exceptionelle farver. Særudgaver kan ikke mindst laves for at slukke den aktuelle tørst efter klassiske designmøbler til hjemmet.

Nyudgaver: retrodesign på en ny måde

Særudgaver er populære, men laves for det meste i anledning af et jubilæum. Derfor laves der også nyudgaver.

Nyudgaver præsenterer gamle design på en ny måde. Det drejer sig om alt lige fra mindre stykker boligtilbehør, såsom ure eller ventilatorer, til møbler, såsom stole eller lænestole. I modsætning til en specialudgave stiler en nyudgave altid efter at være tro mod det originale design. Møblet fremstilles dermed oftest med tanke på de oprindelige farver og materialer for at bevare dets helt særlige charme.
Eksempelvis fejrer Vitra 50'ernes livsstil med bord- og vægure af George Nelson, som nu fås i en nyudgave i kollektionen Vitra Home Complements.

Indretning i retrostil: Sådan fungerer det!

Vitra – loungestol og ottoman, Santos palisander med filtpuder, Twill-betræk, sort Hvis du ønsker at møblere i stilen fra 50'erne, 60'erne eller 70'erne, skal du sørge for ikke at overdrive. En hel bolig i retrostil kan nemlig hurtigt blive for meget. For at undgå, at boligen ender med at ligne et museum, skal du mikse nyt og gammelt.

Klassiske møbler fra midten af forrige århundrede, såsom en skænk i tresserstil, kan kombineres med et moderne tæppe eller en minimalistisk vase eller lampe. Beton eller farvede vægge giver retromøblerne en cool ramme, så det støvede image forsvinder.

Træmøblers rustikke udseende kan brydes med farver. Det kan gøres med puder eller vægbilleder. De vigtigste er, at modsætninger mødes. Kombiner gammelt og nyt, træ og metal, minimalistiske møbler og farvet boligtilbehør. Alt det, du kan lide, er tilladt.

Moderne retrodesign

Du behøver ikke at gå på loppemarkeder for at få den populære retrostil ind i stuen. Du kan enten bruge nyudgaver af kendte brands som eksempelvis Vitra, Zanotta eller Knoll eller finde fremtidige klassikere allerede i dag.
Unge designere giver ofte klassikere fra 50'erne og 60'erne et nutidigt look med moderne detaljer og materialer. Producenter som f.eks. The Hansen Family eller Muuto genopliver den store designæra ved at lave 'moderne retro'. Vi ønsker dig god fornøjelse med tidsrejsen.

Alle varer fra denne kategori Boligidéer
Filter
< 1/8 >
Sortér: Mest populær  
Varegrupper  
producent  
tilbudVarer pr. side: 12 36 Alle

Lignende poster

Produktgrupper


Flere emner


Læs mere