Festligt dækket bord: skab en god stemning

Vi leder efter det rigtige tilbehør til jul og nytår til at dække et smukt bord – både til sofabordet og til 4-retters menuen. Stemningen stiger, hvis bestikket ligger korrekt til de forskellige retter, men især små tricks og specielt tilbehør giver en festlig stemning til hver lejlighed. Vi giver dig forskellige ideer til dit bord til festmiddagen med mange forskellige ting, som du kan bruge til din borddækning.

Tekstiler og fine materialekombinationer til middagsbordet

Duge og dækkeservietter er ofte nok til at få bordet til at se pænt ud til hverdag. Vælg noget, der passer til bordpynten. Lyse duge i bomuld eller hør fra eksempelvis producenten Alfred ser klassisk ud. Det rigtige bestik og lyse tallerkener kan give noget særligt til antracitgrå eller andre enkle, mørke duge. Hvis du har et smukt bord i massivt træ, vil dækkeservietter være et godt valg. De beskytter ikke kun bordet, men pynter det også uden at skjule det. LindDNA tilbyder en meget elegant udgave med Square L dækkeservietten . Dækkeservietterne er i genanvendt læder og fås i forskellige farver.

Dækkeservietter bestemmer placeringen af bordservicen og viser gæsterne, hvor de kan sidde. Kombiner forskellige materialer, når du vælger dit bordservice. Glas og porcelæn komplementerer hinanden harmonisk uden at stjæle opmærksomheden fra hinanden. Eksempelvis har Kastehelmi tallerkenen et diskret, men raffineret udtryk i enkelt, hvidt porcelæn. Dem, der har lyst til at være modige med det grafiske udtryk, vil måske synes godt om producenten Marimekko med deres kæmpe tallerken med de populære sorte og hvide mønstre, der er ideelle som underlag. Et godt eksempel kan være Oiva Räsymatto tallerkenen.

Servietter hører til på ethvert spisebord – både i stof og papir. De kan foldes og er praktiske, da de er den første pynt på bordet. Hvis du ikke synes om at folde dem, kan du bruge servietringe. Servietterne kan sættes smukt på tallerkenerne. Det er ikke kun ferm living , der ved, hvordan man lokker med smukke ringe. Både servietter og servietringe skal passe til dit farvetema. Du bør ikke overdække dit bord med mange lyse farver, men vælg i stedet en modig farve, og arbejd med diskrete farvetoner, der leger med denne. Det kan se smukt ud med sorte og hvide kontraster.

Kvalitetsredskaber med noget ekstra

Du kan imponere dine gæster med specielle tallerkener. Lyst porcelæn ser klassisk og elegant ud, præcis som bordtekstilerne. Bordservicet fra Grand Cru Soft kollektionen fra Rosendahl skaber en særlig effektmed de karakteristiske, særprægede riller, der samtidig har et enkelt udtryk. Magic Grip kollektionen fra imponerer med et twist på trods af den klassiske enkelhed: En integreret silikonebund gør, at servicen ikke glider eller klirrer – det er en fordel i juletravlheden. Følsomme overflader og en beroligende virkning.

Iittala satser på farver og mønstre. Kopperne, skålene og tallerknerne i Sarjaton kollektionen er alle diskret dekorerede. Taika kollektionen fra Iittala går efter de skarpe farver! Dette service fungerer både som pynt og stel med den festlige røde farve. Hvis du går efter farver, bør du vælge de mere dekorative elementer og kombinere dem med glas. Det elegante materiale tager det skarpe af farven og forstærker den harmonisk. En fin tilføjelse er Kastehelmi kollektionen fra iittala. Hvert glas og hver skål er som et smykke dekoreret med små glasdråber, der minder om dug.

Som du kan se, giver usædvanlige mønstre og små ekstra detaljer noget helt særligt. Således præsenterer Holmegaard f.eks. en dessertskål med et læderhåndtag – et usædvanligt og smukt omdrejningspunkt på enhver tallerken.

Bordpynt med originalt tilbehør

Stearinlys giver den rigtige stemning til festlige stunder. Det store udvalg af vin- og vandglas, der normalvis pryder på et festbord, kan også bruges som glaslysestager. Tilbehør, der placeres smukt på bordet, fuldender borddækningen. Black Magic DIY julekuglerne fra Corpus Delicti har en sort belægning, der nemt kan skrives på med kridt. Skriv dine gæsters navne på dem, og brug dem som navneskilt til bordet. Eller pynt dem med hilsner og festlige billeder, og læg dem dekorativt midt på bordet. Et eksempel er det første billede i artiklen her. Black Magic DIY julekuglerne er et kreativt blikfang uanset, og hvis du bestemmer dig for at give dem til dine gæster, er de en særlig gave!

Små retter som kanapéer, brød og tilbehør som oliven og vindruer kan serveres i skåle på en bakke. Bakken danner en dekorativ ramme om skålene og giver dem en fast plads på bordet. Rustikt træ udgør en behagelig kontrast under porcelæn og glas og sætter et varmt præg på bordet. Glas og porcelæn kan også kombineres eller giv dit bord et smukt udtryk med sølv. Træelskere kan anvende kvalitetsbakker til at dække et smukt spisebord af vores producenter Skagerak, Georg Jensen og Rosendahl.

Som du kan se, er det nemt at dække et festligt bord! Du kan skabe den rigtige stemning med få dele originalt tilbehør og fortryllende tallerkener.

Send os et billede af dit advents- eller julebord!

Vi er interesseret i at vide: Hvordan ser dit kaffebord ud til advent, eller hvordan har du dækket dit festlige julebord? Skriv til os. (Ved at sende dit billede, giver du os tilladelse til at offentliggøre det på Facebook og andre sociale netværk.)

Vare fra 08.12.2015

Tags: Marimekko produkter
Alle varer fra denne kategori Boligidéer

Lignende poster

Flere emner