Funktionel minimalisme – skab mere plads!

Del
  •  Facebook
  •  Pinterest
  •  Google+
  •  Twitter
  •  E-mail
  •  RSS

Vare fra 22.06.2016, af Caren Schwenke

Minimalistisk design med Tray Square LMinimalisme er at skære væk – med hjælp fra designerklassikere, kølige farver og materialer som f.eks. beton og marmor kan du skabe en ny trend i sit hjem.

Minimalistisk design med Tray Square L Den minimalistiske trend for hjemmet blev ledsaget af mottoet "forenkl dit liv". Det betyder først og fremmest at skære i til det essentielle. Den perfekte livsstil for alle minimalister er enkel og funktionel. En ren stil møder sofistikeret funktionalitet. Denne tendens er særligt attraktiv for alle indretningsentusiaster, der sætter pris på tidløse møbler. Det enkle og rene design er stadig moderne – og vil også være det for kommende generationer. Den minimalistiske livsstil og pladsskabelse – hvordan virker det!

Klassikere – tidløst design med lang holdbarhed

Brands som Vitra, Hay og Stelton er kendt for deres klassikere. De helt store designklassikere er i diskrete og tidløse – du vil stadig være lige så begejstret om ti år som den første dag. Med Eames Plastic Side Chair fra Vitra skaber det organisk formede sæde kombineret med de rene linjer hos de rustfri stålben et minimalistisk design. Den hårde plastik og det rustfri stål skaber et cool og sporty look, så fokus er på funktionen af stolen. Det fantastiske ved designklassikere: Man kan kombinere flere genstande med hinanden, uden at det minimalistiske look går tabt.

Menu – fejebakke og kost, hvid Vitra – Eames Plastic Side Chair DSR, pulverlakeret/hvid, sorte filtpuder String

Farver – kølige farver

Møblerne er altid i centrum – derfor bør farverne være diskrete. De farver, du skal kigge efter, er: fra hvid til grå til sort – med disse holder de kølige farver sig i baggrunden, mens designermøblernes funktion fremhæves. Hvide møbler, som f.eks. Pocket reolen fra String, giver rummet en lys og luftigt følelse, mens det sorte fremhæver funktionaliteten. Den sorte kaffebrygger fra Stelton – placeret på et hvidt bord – er et rigtigt blikfang. For at få blødere kontraster skal man vælge forskellige dele i grå og cremefarvede nuancer – alle nuancer fra den grå og cremefarvede palet vil hjælpe med at give dit rum mere dybde. Blandt de skandinaviske producenter tilbyder Menu og Muuto dig en lang række diskrete dele – perfekt til det enkle look!

Former – geometri og rene linjer

Designet er skåret ned til det essentielle – så genstandene taler for sig selv, og du kan fokusere på de rene linjer. Tro mod mottoet "form følger funktion" er Yeh vægbordet fra Menu ganske enkelt. Dets rene design giver indtryk af, at det smelter sammen med væggen – og skaber dermed endnu mere lethed i rummet. Vores tip: Vælg geometriske former – de giver klarhed og struktur i rummet.

Menu – Willmann vase Stelton – kaffebrygger Fritz Hansen

Materialer – glas, stål og beton

Med funktionel minimalisme følger anvendelsen af kølige materialer som glas, rustfrit stål, marmor og beton. Minimalistiske drikkeglas, som vand- og highball-glasset fra A di Alessi skaber lethed på bordet, mens rustfrit stål er elegant og kan se sporty ud afhængigt af matteringen. Mini Kelvin LED-bordlampen fra Flos kombinerer disse to egenskaber perfekt. Materialer som marmor og beton understreger funktioner – så der pustes et urbant strejf ind i det kølige interiør. For at bryde de rene linjer lidt kan man stille sprælske genstande rundt omkring som Cloud toiletrulleholderen eller Lyon beton. Det høje niveau i forarbejdningen af disse materialer sikrer en lang levetid for produkterne – så dine designermøbler også kan nydes i fremtiden.

Det er ikke så vanskeligt at indføre den nye tendens for boligindretning: "funktionel minimalisme. Lav plads i et rum, ryd op og vælg nogle få, men gode designklassikere – de går aldrig af mode og tilpasser sig stort set ethvert rum. Anbring funktionelle og gennemtænkte genstande i kølige farver som grå eller sort sammen med hårde materialer som for eksempel beton, marmor og rustfrit stål. Vær opmærksom på den rette balance mellem lys og mørke. Jo flere hvide møbler du har, jo lettere og luftigere vil arealet se ud – mørke farver giver struktur og giver rummene dybde. Prøv det!

Foto 1: Julia Lange, Bildschoenes

Alle varer fra denne kategori Boligidéer
Filter
< 1/19 >
Sortér: Mest populær  
Varegrupper  
producent  
tilbudVarer pr. side: 12 36 Alle

Lignende poster

Flere emner