Ideer til grillfesten, yndlingsopskrifter og afledningsmanøvrer [gæstekommentar]

Middelhavsbagt kartoffel med hjemmelavet pesto[Frit oversat] Sommerperioden er lige udendørshygge og grillaftener. Men der kan gå mange ting galt, når der skal grilles. Eksempelvis når der skal tændes op i grillen. Mange mennesker begår en typisk fejl, når de skal grille for første gang. Selv om folk tænder op i grillen et stykke tid før, de skal tilberede deres måltid, bruger de for lidt kul. Det er bedre at bruge en hel pose kul på 3 kilo end kun halvdelen af den. Så da jeg opdagede, at jeg havde brug for mere kul for at få en vellykket grillaften, var mine gæster allerede ankommet, og vi var nødt til at vente længere tid.

Da jeg kiggede på mine gæsters ansigtsudtryk, stod det mig klart: Jeg må gøre noget! For der er ikke noget værre end at vente på maden, når man er sulten. Jeg tænkte over min fejl og var ved at konkludere, at det at grille er en opgave for mænd. Men kun i et øjeblik, for jeg har nogle tricks, der gør mine gæster glade, og som kan skjule min fejltagelse.

Oiva Räsymatto fra Marimekko i brugHvis du vil spare tid, når tingene går galt, eller det tager længere tid end planlagt, så sørg for at have forberedt nogle afledningsmanøvrer og humørspredere til dine grillgæster. Mine strategier er i øvrigt også nyttige, hvis mændenes spareribs har været på grillen i lidt for lang tid, og deres ansigter bliver længere og længere.

Afledningsmanøvre nr. 1 – det perfekte bordpynt til grillfesten

Hvad er en fest uden det rigtige bordpynt. Ville det ikke være skønt, hvis dine gæster kunne undre sig lidt også? Du har sikkert allerede valgt smukke tallerkener, glas og servietter. Men prikken over i'et til din næste grillfest kunne værebestikket fra Konstantin Slawinski, hvis du vil overraske dine gæster. Med det bestik får du mulighed for at lege lidt, og dine gæster glemmer, hvor lang tid tilberedningen tager.

Afledningsmanøvre nr. 2 – start salatfesten

Server dips og salater, der kan spises for sig selv, og undgå at dine gæster sulter. Ja, man kunne jo egentlig bare have inviteret dem til en salatfest uden grill, ikke? Det vil også være en god hjælp, hvis du pludselig bestemmer dig for at blive kemiker og forvandler kødet til kul. Dine gæster vil finde smilet frem igen med en lækker salat eller dip med brød. Og jeg mener ikke den klassiske kartoffel- eller agurkesalat, hvis du vil imponere dine gæster. Derfor er her en opskrift på min 'bagt kartoffelsalat med urtepesto og rucola". Dine gæster har helt sikkert aldrig smagt den her!

Hjemmelavet pesto med Crush-It morteren fra Rig-Tig af Stelton.Til 4 sultne mennesker, skal du bruge:

  • 1 kg små kartofler
  • 150 g rucola
  • nogle tørrede tomater i olie, grofthakkede
  • 1-2 spiseskeer hjemmelavet pesto med krydderurter fra haven
  • grønne eller sorte oliven, så mange du ønsker
  • salt, peber, balsamicoeddike
  • olivenolie
  • paprika

Urtepesto med Crush-It morterenOg sådan tilbereder du den bagte kartoffelsalat: Rens de små kartofler grundigt, da skrællen skal blive på. Skær dem i terninger, og kom dem i en skål. Tilsæt godt med olivenolie, en smule salt, peber og paprika og bland det hele sammen. Sæt blandingen i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 180 °C, indtil kartoflerne er sprøde. Resten er hurtigt at lave. Lad kartoflerne køle af og bland dem med de andre ingredienser. Tilsæt så meget pesto, salt, peber og balsamico som du synes, og så har du kreeret en skøn og enestående salat.

Afledningsmanøvre nr. 3 – lad det sultne folk angribe dine krydderurter…

...og lad dem tage lidt hjemmelavet urtepesto med hjem som en souvenir. Det er nemt, kreativt, sjovt og uden tvivl en afledningsmanøvre, der er et godt minde efter festen.
Du skal ikke bruge meget: pluk nogle friske urter, læg dem i en morter med en smule salt, peber, olivenolie, en smule hvidløg (cirka 1 fed pr. glas), mandler og nogle glas til at fylde pestoen i.

Lad dine gæster gå udenfor med en saks, så de kan plukke urter til deres egen blanding. Men undgå at bruge for mange urter som salvie eller rosmarin, da pestoen kan komme til at smage mere bitter end frisk. Rød eller grøn basilikum, dild, rucola, vild hvidløg, citronmelisse, mynte, oregano og en smule timian er skønne urter til en pesto. Men din fantasi kan få frit løb, når du planter dine egne urter. Det bedste ved at lave din egen urtepesto? Du kan bruge den til den bagte kartoffelsalat med rucola.

Du er nu godt rustet til din næste grillfest. Frygt ikke en dårlig stemning, hvis tilberedningen tager lidt længere tid. Dine gæster vil elske dine afledningsmanøvrer.

Blogger Claudia fra Behyflora

Om forfatteren:

Jeg hedder Claudia, 28 år, er madinteresseret, vild med kameraer og æstetik, katteelsker med tendens til storytelling og elsker at sammensætte enestående mad.
Kunne du lide mine tips og tricks? Besøg min blog BEHYFLORA – food lifestyle photography. Her kan du læse mere om mig og mine usædvanlige køkkenideer. Find flere dips og salater, der egner sig fantastisk til afledningsmanøvrer. Du kan finde opskrifter på hjemmelavet urtesmør med 'wauw-effekt', salat med vandmelon og feta, som er dejlig frisk, og en gudeskøn avocadocreme til alle anledninger og som tilbehør på behyflora.com. Vi ses!

Vare fra 22.07.2015, af Gæsteskribent

Alle varer fra denne kategori Boligidéer