Lav gaverne selv – på bare 10 minutter

Glæd familie og venner med gaver, du selv har lavet – til jul, til fødselsdag eller bare som en lille hilsen. Savner du inspiration? Intet problem! Vi har kigget rundt omkring på de forskellige blogs og fundet nogle blade, og fandt vi en saks, et par limstifter og nogle tusser frem til dig. I dag viser vi dig vores bedste forslag til hjemmelavede gaver. Det bedste ved vores flikke-sammen-idéer: De kræver ikke ret megen tid, og de er færdige på ti minutter. Giv plads til din kreative side!

Stearinlys med en kjole af dekorationstape

En enkel lysestager bliver hurtigt til noget særligt med et individuelt stearinlys. Men frygt ikke! Du skal ikke til at finde gryde og voks frem og støbe dine egne lys. Få fat i en rulle dekorationstape, så går det hele meget hurtigere. Rispapirtape findes i forskellige farver og mønstre – sommermønstre, julemønstre eller forårsfeber – udvalget er enormt. Vikl tapen rundt om stearinlyset, så er den klaret! Tip: Hvis du vil have nogle anderledes former, kan du sætte tapen på fra kant til kant på en gennemsigtig konvolut, tegne den ønskede form, og så klippe den ud i plastkonvolutten. Dekorationstapen kan nemt fjernes fra konvolutten og sættes på lyset, når designet er færdigt.

Du skal bruge følgende:

Lav flotte lys med MT dekorationstape Lav flotte lys med MT dekorationstape Dekorér lys med MT dekorationstape

Du kan finde mere inspiration til unikke stearinlysgaver her.

Vinkasse med hjemmelavede olier

Jan Kurtz – Vinboks, teak
Om det er til barbecue, salat, grønsagsgryden eller bøffen – olier kan bruges til det hele. Olier smager endnu bedre, når de er tilsat krydderier. Krydderier indeholder fedtreducerende stoffer, mens olier kan absorbere de forskellige smagsstoffer i krydderierne og konservere dem. Hjemmelavede olier er en ganske særlig gave, som kan "pakkes ind" i smukke flakoner og rustikke vinæsker Kista fra Jan Kutz, ikke kun velegnede til amatørkokke.

Her er Connox' yndlingsopskrifter:

 • Kørvelolie/persilleolie: 1 bundt kørvel/persille til 1 dl vindruekerneolie
 • Chiliolie: 3 udstenede og hakkede chilipebre til 1 dl soja
 • Appelsinolie: Skallen fra en usprøjtet appelsin til 2,5 dl olivenolie
 • Rosmarinolie: 1 stor kvist rosmarin og 1 tsk. allehånde til 5 dl rapsolie
 • Karljohanolie: 20 g tørrede karljohansvampe og 2 tsk. enebær til 2 dl olivenolie

Find flere opskrifter her (tysk hjemmeside).

Cremet, varm chokolade på en dessertske

Efter en lang gåtur i den kolde efterårs- eller vinterluft er dine fødder formentlig blevet kolde. I sådanne tilfælde er varm chokolade det bedste. Den varmer indefra og er starten på den hyggelige del af dagen. Kakaopulver er det, de fleste bruger til at lave varm kakao, men feinschmeckere ved, at der findes noget andet: couverture. Den cremede chokoladedrik bliver et lille tilløbsstykke i sig selv med den smukke dessertske. Smelt chokoladen i et vandbad, og hæld den over skeerne i et tykt lag. Lad det køle af et par minutter. I det øjeblik chokoladen er afkølet, men stadig klæber lidt, kan du dekorere den med sukkerperler, sukkerdrys, kokosflager eller krydderier. Der er ingen grænser for kreativiteten!

Du skal bruge følgende:

 • Iittala Citterio dessertske eller et andet stykke bestik
 • Forskellig slags chokolade
 • Sukkerpynt, krydderier eller reven chokolade til pynt
Lav selv en cremet, varm chokolade Lav selv en cremet, varm chokolade Lav selv en cremet, varm chokolade

Frugtskaller med havsalt i glaskarafler

Hjemmelavet peeling i olie-/eddikekande fra Bodum Bistro.
Dem, der går op i skønhed, anbefaler det: Peeling. Det giver huden nyt liv og en strålende glans ved at fjerne overskydende celler. Men det er ikke altid til at se, hvilke ingredienser peelingprodukter indeholder. Vores hjemmelavede havsalt-peeling er med garanti uden skjulte ingredienser. Bland groft havsalt med olie, lidt konditorfarve og et par dråber olie. De grove saltkorn renser huden og desinficerer den, mens olien giver den næring og beroliger den. Den frugtagtige duft af æterisk olie – appelsin eller mandel – giver huden nyt liv.

Du skal bruge følgende følgende:

Lad dig inspirere her (tysk hjemmeside) af hjemmelavet peeling.

Lav dine egne stearinlys: Designerkop møder lysvoks

Lav lys med AJ porcelænskopper
Det er skønt at sidde sammen med sine kære i sofaen om aftenen og drikke en kop te. Et stearinlys understreger den afslappende stemning. Te-ceremonien med et hjemmelavet koplys er trendy. Sno vægen omkring et spyd. Placér spidsen på kanten af koppen, og sørg for, at vægen hænger lige ned i midten af koppen. Smelt voksgranulatet i en gryde, og hæld det ned i koppen. Tip: Koplys er en fantastisk og personlig gave. Tilsæt et par dråber duftolie til voksen, og hæld den op i et AJ porcelænskrus fra Design Letters, der bærer modtagerens initialer. Sådan får du dit helt eget yndlingslys.

Du skal bruge følgende følgende:

Se flere forslag til hjemmelavede lys her.

Hjemmelavede, personlige whiteboards – få styr på tingene på en pæn måde

Lav en opslagstavle af en T-ramme fra Umbra
Papirerne hober sig op på skrivebordet: Noter, udkast, aftaler. Et whiteboard kan få styr på kontorørkenen. Noter kan skrives og slettes lige så hurtigt igen. Men desværre er whiteboards sjældent dekorative. Hvid, kedelig, med et formål – sådan er det som regel. Med den hjemmelavede Connox variant kan du undgå dette. Tag en billedramme, og sæt et stykke gavepapir i den. Skriv en besked på glasset med en whiteboard-pen, og visk den væk med en lille svamp. Vær sikker på, at du bruger en whiteboard-pen. Et andet tip: Fastgør elastikker bag glasset som et kryds, så kort og noter sidder fast foran fotoet.

Du skal bruge følgende følgende:

 • En T-ramme fra Umbra eller en anden billedramme
 • Gavepapir fra pleased to meet eller andet gavepapir
 • En whiteboard-pen (der kan viskes ud)
 • En snug.rain svamp

Spirebomber – buketter, der aldrig visner

Blomster er altid en populær værtindegave. Modtageren kan imidlertid ikke nyde buketten ret længe. Buketter blomstrer hurtigt. Spirebomber er meget bedre. Spirebomber er små bolde af jord, ler og frø. De blev oprindeligt lagt rundt omkring i byerne for at gøre dem grønnere. Men de er også ideelle som personlige gaver. Bland nedenstående ingredienser sammen, form dem til små bolde, lad dem tørre en dags tid eller to, og fordel dem på et stykke papir på et varmt sted. De grønne bomber er pæne gaver i et minidrivhus fra Designhouse Stockholm. Særligt praktisk: Drivhusene giver de små planter den bedste start på livet. Vi fandt dette flikke-sammen-tip på bloggen Katharinas curious and CatCat.

Du skal bruge følgende følgende:

Snebold: Vinterlandskab

Det er helt klart: Sne hører med til julen. Men det er ikke alle steder, man kan nyde det hvide vidunder. Det kan vi lave om på med et par enkle tip og fif. Julestemningen stiger med et vinterlandskab i et glas. Lim figuren fast med vandfast klæber på indersiden af låget. Fyld glasset op med destilleret vand, én dråbe flydende opvaskemiddel og kunstig sne eller glitter. Skru låget godt på, og dekorér den hjemmelavede snekugle med en grankvist og et julekort. Dette flikke-sammen-tip til hjemmelavede gaver fandt vi på bloggen Luzia Pimpinella af Nicole.

Du skal bruge følgende følgende:

 • Et vandtæt glas (f.eks. Alessi Dressed krukken, om nødvendigt med juledekoreringer)
 • En lille julefigur af porcelæn (f.eks. Alessi Hug tree eller andre Alessi-krybbefigurer)
 • Kunstig sne eller glitter
 • Destilleret vand
 • Opvaskemiddel
 • Grankviste og gavemærkater til pynt (f.eks. Snug.typostars)

Se selv! Det er ikke så svært at lave gaverne selv! Du får lavet en personlig gave til venner og familie på få minutter. Hvis du gerne vil supplere din hjemmelavede gave med noget mere, har vi udvalgt nogle af de mest efterspurgte gaver fra vores gavesider til dig. Find ideer til julegaver, gaver til din kone eller kæreste og din din mand eller kæreste samt skøre gaver og personlige gaver.

Vi ønsker dig al mulig hygge og glæde med din gavesammensætning og -uddeling!

Vare fra 02.11.2015, af Annika Schneid

Alle varer fra denne kategori Boligidéer

Flere emner