Branex design

Den franske virksomhed Branex Design blev stiftet i Paris af Sacha Cohen, der også i dag er virksomhedens ledende udvikler. I dag er Branex Design blandt de mest spændende unge designvirksomheder i Frankrig.Den franske virksomhed Branex Design blev stiftet i Paris af Sacha Cohen, der også i dag er virksomhedens ledende udvikler. Det faktum, at Sacha Cohen var – og er stadig er – en fan af design fra halvfjerdserne, bliver tydeligt efter et hurtigt blik på Branex kollektionen. Virksomheden forsøger at kombinere nye idéer med idéer fra fortiden med henblik på at udvikle nye, tidssvarende produkter.

Det er derfor ikke overraskende, at Tam Tam taburetten spiller en vigtig rolle i virksomhedens historie. Takket være Brigitte Bardot blev Tam Tam taburetten også en stor succes i Frankrig i slutningen af 1960'erne og 1970'erne. Produktionen blev dog indstillet efter oliekrisen i 1973, hvorefter taburetten forsvandt ud i glemslen. I hvert fald frem til 2002, hvor Branex Design genoplivede designet og lancerede det med nye materialer og farver på Maison & Objet-messen.

Denne succes fik Branex Design til efterfølgende at genoplive og forbedre flere andre møbeldesign. Og på denne måde er Tam Tam taburetten – ved at følge virksomhedens filosofi – på en original måde blevet ført ind i iPod-nutiden (iTam Tam) via en kombination af tradition og modernitet. Branex Design er i dag at finde blandt de mest spændende unge designvirksomheder i Frankrig som et resultat af denne originale tilgang.