Braun

Navnet Braun står for kvalitetsprodukter med høj funktionalitet i asketiske former over hele verden. Braun, der blev grundlagt i 1921 af Max Braun som et værksted, hvor der blev fremstillet apparater, blev verdenskendt i 1950'erne med sine elektriske barbNavnet Braun står for kvalitetsprodukter med høj funktionalitet i asketiske former over hele verden. Braun, der blev grundlagt i 1921 af Max Braun som et værksted, hvor der blev fremstillet apparater, blev verdenskendt i 1950'erne med sine elektriske barbermaskiner.

Efter Max Brauns død overtog sønnerne Artur og Erwin den Frankfurt-baserede virksomhed. På samme tidspunkt blev designskolen i Ulm oprettet. Skolen arbejdede med Bauhaus-idéerne og havde et tæt samarbejde med Braun. Der blev på denne baggrund skabt funktionelle og enkle produkter, hvilket er årsagen til, at Braun blev et synonym for Bauhaus-idealerne.

Braun-designet blev styrket af design udviklet af anerkendte designere som Fritz Eichler, Wilhelm Wagenfeld, Inge Aicher-Scholl, Albrecht Schultz og Herbert Hirche. Dieter Rams blev virksomhedens chefdesigner i 1961. Rams, der blev betragtet som selve inkarnationen af princippet om objektivitet, var ansvarlig for designet af det legendariske musikanlæg SK 4 og det første stereoanlæg Studio 2.

I årenes løb voksede sortimentet af innovative produkter fra Braun, og hele kollektionen blev udstillet på Museum of Modern Art i New York i 1964. De elektriske barbermaskiner, stereoanlæggene, køkkenmaskinerne og lommeregnerne er kendetegnet ved innovative design og høj kvalitet og var derfor ofte prototypen for hele produktgrupper. Braun var endvidere det første avantgarde brand for fonogrammer og dermed pioner for andre store navne som Sony, Philipps eller Brionvega.

Stiftelsen af BraunPreis, Tysklands første internationale designpris, i 1968 vidnede om påskønnelsen af Brauns produktdesign. Formålet med prisen er at påskønne unge designeres arbejde med fokus på industridesign samt innovative produktidéer over hele verden.

Braun blev overtaget af den amerikanske virksomhed Gillette i 1960'erne. Virksomheden har siden da haft fokus på husholdnings- og kropsplejeapparater. Afdelingen for underholdningsteknologi fik efterhånden mindre betydning og blev til sidst lukket. De vækkeure, armbåndsure og lommeregnere, der var så populære på grund af deres enkle design, produceres ikke længere.

De nye produkter fra Braun fremstilles stadig på traditionel vis og stadig med et innovativt design udviklet af et team af yngre designere. Virksomhedens ægte klassikere er udstillet på vigtige designmuseer verden over og efterspørges af samlere og eksperter.

Side af Braun