Griller til enhver smag: tendenserne for grillsæsonen 2016

Eva Solo – bordgrill, hvid Så snart solen kommer med lidt varme, og aftenerne bliver længere, er tiden kommet – den årlige grill-sæson er på sit højeste! For at grilloplevelsen bliver en succes, skal man, ud over lækker grillmad og godt selskab, først tage en vigtig beslutning: det korrekte grilludstyr.

En gammel, rusten grill gør ikke kun grilning unødigt kompliceret, den kan endda udgøre en fare og forårsage forbrændinger. Men stabilitet er ikke det eneste krav til en grill: Til den hyggelige grilltur i parken eller ved vandet kunne man ønske sig noget praktisk, mobilt udstyr, så man ikke bliver udmattet af transporten alene. Med hensyn til grilltype er der også præferencer – den traditionelle kulgrill har nu fået en vis konkurrence fra gasgrillen, og i de seneste år har den indirekte grillmetode og varmrøgning fundet vej til haver og altaner. Byd velkommen til variation og forandring! For at du kan finde den rigtige løsning til den kommende grillsæson, der passer til din personlige smag, vil vi præsentere dig for et bredt udvalg af forskellige griller.

Effektiv varmeregulering

Grilning med båleffekt – kulgrillen skaber en hyggelig stemning

Romantikere vil formentlig aldrig have lyst til at undvære de kendte knitrende lyde fra den gode gamle kuglegrill. At denne behagelige atmosfære også kan findes på en meget moderne måde bevises med Kulgrillen fra Eva Solo. Tøndegrillen i rustfrit stål har et elegant design med de glatte overflade og er er blevet en klassiker, siden den kom på markedet i 2004 og straks høstede en håndfuld designpriser. Masser af tilbehørsdele som låg til grydesteg og en grillbørste gør grilning med Eva Solo til en stilren begivenhed. Kulgrillen er beregnet til direkte grilning og varmrøgning. 1600 Kuglegrillen fra Dancook har en klassisk rund form og kan let rengøres takket være Teflon-belægningen.

Grilning for de utålmodige – hurtigere med en gasgrill

En ulempe ved grilning med kul er den tid, det tager at varme den op. Den utålmodige burde helt sikkert kigge nærmere på Gasgrillen fra Eva Solo. Brænderen fra gasgrillen giver mange muligheder for indstilling af temperaturen, så du er sikret godt resultat, uanset om du griller kød, fisk eller grøntsager. Og hvis du ikke ønsker at grille, så læg låget på grillen – og voilà, så forvandler grillen sig til et fancy bord.

Men hvordan griller man med en gasgrill? Og hvorfor griller man med låg? Når man griller med en gasgrill er der to muligheder: direkte eller indirekte grilning. Når man griller direkte, bliver maden stegt nedefra med høj varme – ligesom når du steger på en pande. Med denne metode, bliver kød som bøffer og koteletter tilberedt nemt og hurtigt og bliver ekstra saftige. Alt efter hvor lang tid kødet tilberedes, kan det serveres fra rare til gennemstegt – så i alles smag.

Med indirekte varme, tilberedes maden forsigtigt – ligesom med ovnens varmluftindstilling. Til denne metode kræves et låg – så varmen i grillen fordeles ligeligt. For at undgå, at maden brænder på, lægges den væk fra ilden, så den ikke kommer i direkte kontakt med flammerne. På denne måde kan du sagtens lave tykkere stykker kød eller en steg.

Eva Solo – To Go grill sort Lettere at grille med Eva Solo Udendørskøkken fra Röshults

Grilning som i det Vilde Vesten – røgning i grillen skaber en autentisk smag af røg

Hvordan fungerer grilning med rygeovn? At grille i en rygeovn betyder, at maden steges eller ryges i den varme røg – tilsvarende teknikken fra traditionelle ovne. Røgning foretages enten med træ eller kul og er den typiske amerikanske grillmetode. Oprindeligt blev rygeovnen udviklet fra en teknik med at tilberede stykker af kød ved lav temperatur i adskillige timer i en grube opvarmet af gløder. Med Joe's Barbeque Smoker griller kan du få denne autentiske western-stemning derhjemme – med sin ventilationsskorsten og solide, runde stålbeholder, minder grillen os om kedlen fra et gammelt Wild West-lokomotiv. Kød med højt fedtindhold og bindevæv eller stykker med ben passer perfekt til en varmrøgningsgrill – så fremragende retter som f.eks. gryderetter og supper også kan fremstilles af svinekød, oksekød, lam og fjerkræ.

Grilning på altanen – løsning til altanrækværket på små altaner

Grillen kan være nok så smuk og praktisk, men til når det kommer til stykket, og ilden er slukket, står det meste udstyr i vejen. Ikke med Bruce altangrill. Den hænger på kanten af altanen og optager næsten ingen plads, mens den venter på næste gang. Grillen er perfekt for dem, der gerne vil nyde en hyggelig lille middag på altanen med vennerne.

Grill på farten – du kan hurtigt arrangere en spontan grillfest med en transportabel grill

Med små og praktiske produkter som bordgrillen og To Go Grill fra Eva Solo samt Fyrkat Picnic kulgrill fra Bodum kan du også grille spontant, når du er på farten. Alle tre har praktiske bæregreb og på grund af deres lille størrelse er de perfekte til altanen eller til at tage med på cyklen. Uanset om du er på udkig efter et almindeligt elegant design som Eva Solos eller noget med smarte farver som Fyrkat grillen – så er de tre glimrende løsninger til grilning på farten eller på altanen.

Grilltangen fra Höfats ligger godt i hånden Grill – Bruce altangrill, sort Quirky – Sliders grillspyd – gruppe

Det rigtige grilltilbehør: Grilltænger, rygeflis og grillspyd

Med det rette tilbehør bliver du grillmester: det vigtigste grilltilbehør er grilltangen og grill- og stegepaletten. Så snart spidsen af en gaffel gennembryder kødet, kommer saften ud, og kødet mister sin smag og konsistens – derfor tilrådes det ved vending eller servering af kød at anvende en tang eller palet. Desuden kan fisk, kebab og andre vegetariske retter let falde af gaflen. Grill- og køkkentangen fra OZ-Goods i bøg er ideel til griller og velegnet til servering fra wokken.

Til vegetariske eller veganske retter er grill- og stegepaletten det rette valg. Især grøntsager kan let vendes og lande sikkert, hvor de hører hjemme: på tallerkenen! Med grillspyd behøver man ikke at begrænse sig til kødretter – man kan også skabe vidunderlige grøntsagskreationer. For at få lidt ekstra smag findes der også rygeflis: Denne kan let spredes på kullene og give maden en dejlig trærøget smag.

For at beskytte dig mod varmen skal du have grillhandsker og grillforklæde.

grillrygeflis med whiskyaroma (360 g pakke) fra Cook in Wood Joes Barbeque Smoker – Little Joe grill OZ-Goods – grill- og køkkentænger Gretchen – bøg, 30 cm

Efter grilning: Skaf dig af med kullene, og rengør grillristen

Mange spørger sig selv, hvor de kan skaffe sig af med kullene, og hvordan man rengør grillen. Her er et par tips: Inden du smider kullene væk – som restaffald, aldrig som organisk affald – er det afgørende, at du lader asken afkøle først! Ofte opstår der forvirring om, hvad der er restaffald, og hvad der er organisk affald. Det er dog ganske enkelt: Madrester er organisk affald, mens aske, på grund af det høje indhold af svovl og jern, skal bortskaffes som almindeligt affald, for miljøets skyld.

Rengøring af grillen efter en hyggelig aften er sandsynligvis ikke yndlingsaktiviteten hos grillfans og folk, der elsker at spise udendørs – men det anbefales ikke at udsætte skrubberiet og skraberiet til lige før din næste grillaften. Vent, til grillen er kølet ned, og placer den så i noget græs, eller pak den ind i nogle fugtige aviser. Næste morgen burde fugtigheden fra duggen eller aviserne have løsnet første lag skidt – så du får lettere ved at skrubbe resten af snavset og fedtet af med metalbørsten til grillen .

Et andet tip: Bruge asken som sæbe. Når du dupper en fugtig klud eller en børste i asken, bliver asken til en sæbeagtig masse – så rengøringen indebærer ikke nogen skadelige kemikalier.

Med disse griller, fra små til store, og fra gas til røg, sammen med den brede vifte af grilltilbehør, bliver din næste grillfest perfekt, selv hvis det regner, eller der er koldt vejr – bare fyr op!

Vare fra 06.07.2016, af Caren Schwenke

Alle varer fra denne kategori Connox produktverden

Lignende poster

Kollektioner


Flere emner