Julebag med Connox og "Livet er sødt!"

Spitzbuben med gelé af granatæble og chokoladeglasur

Spitzbuben med gelé af granatæble og chokolade

Juletid – tid til fred, afslapning og refleksion. Det bliver koldere, ideelt set falder de første snefnug, bybilledet er i julens tegn, og hvis du overlevede juleindkøbene, kan du få varmen igen med et glas gløgg eller varm kakao. Og som om det ikke er nok, oversvømmer juletiden os næsten med de mest forførende lækkerier.

Om det er småkager, bagte æbler eller brændte mandler, er der næppe en delikatesse, som jeg kan gå forbi uden at blive fristet. Mine absolutte favoritter er julesmåkagerne, hvad enten det er kanelstjerner, vaniljekranse eller honningkager, så er jeg ikke kræsen. De skal først og fremmest være velsmagende, ligesom denne opskrift, som min bedstemor altid bagte for os. Spitzbuben er en schweizisk klassiker og meget lækker med hjemmelavet granatæblegelé.

Til granatæblegeléen (ca. 4 dl):

  • 2½-3 granatæbler
  • 125 g geleringssukker, 3:1
  • 1 kanelstang
  • 2 kryddernelliker

1) Skær granatæblerne i halve, og pres saften af dem. Hæld 3 dl saft i en gryde, og tilsæt sukker, kanel og nelliker. Lad det simre i 10 minutter. Bringes derefter i kog – lad det boble i 5-7 minutter. Lav en geléprøve.

2) Fyld geléen i et mellemstort syltetøjsglas, der er skoldet.

 
 

Til ca. 40 småkager:

  • 350 g hvedemel
  • 250 g koldt smør
  • 185 g sukker
  • 100 hakkede mandler
  • 1 vaniljesukker

1) Lav en mørdej ud af ingredienserne, og lad den hvile i folie i 1 time i køleskab. Rul derefter dejen tyndt ud, og stik småkagerne ud. Fjern midten på halvdelen af småkagerne med en mindre udstikker. Bag småkagerne i forvarmet ovn ved 175 °C i ca. 10-12 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af.

2) Efter afkøling placeres granatæblegelé på bunden, hvorefter toppen sættes på. Drys med flormelis. Smelt chokoladen. Påfør den smeltede chokolade, og lav et zigzagmønster i småkagerne med en gaffel. Spitzbuben smager bedst efter et par dage, hvor geléen har gjort dem lækre og bløde.

Om forfatteren:

Jeg hedder Ineke, er 25 år gammel og fra Nordtyskland. På min blog " Livet er sødt!" kan du se alt, hvad der sker i mit køkken (og nogle gange hvad der sker, når jeg rejser). Sunde godter, dekadente kager, morgenmad, hurtig frokost, eller overdådige søndagsmåltider, julebag eller gaver fra køkkenet – der er noget for enhver. Jeg tager billeder og elsker at rejse, og hvis jeg har tid i mit travle studieliv, kan jeg – ud over at lave mad – godt lide at løbe en tur i skoven.

Vare fra 17.11.2015, af Gæsteskribent

Tags: Bagetilbehør
Alle varer fra denne kategori Connox produktverden

Lignende poster

Flere emner