Beijing og Wien som designsymboler

Kina og Østrig følger i kølvandet på England og Finland og introducerer Design Weeks: I morgen starter Vienna Design Week i Wien, mens Beijing Design Week allerede har været i gang i nogle dage.

Den alsidige Vienna Design Week afholdes for femte gang i år efter at have været en succes de foregående år. Arrangørerne har endnu en gang skabt en alsidig og anderledes festival, som vil fortrylle Wien fra den 30. september til den 10. oktober. I år er det Leopoldstadt, den 2. af Wiens 23 bydele, der er i fokus.

Wien skal i samarbejde med forskellige partnere, bl.a. Wiens Handelsmuseum og en række internationale designere, fungere som platform og udstillingsby for design i de ti dage, designugen varer. Vienna Design Week er derfor mere end blot en udstilling. Det er også en fremvisning af specifikke steder og områder i Wien. Designugens motto er 'international, men lokal', hvilket blandt andet samarbejdet med den central- og østeuropæiske designscene vidner om.

Vienna Design Week udstiller ikke blot designprodukter, men ønsker også at fremvise udviklings- og produktionsprocesser og fremme eksperimenterende arbejde på stedet. Festivallens besøgende vil få lejlighed til opleve design, skabe opmærksomhed, stille spørgsmål og blot have det sjovt. Vienna Design Week handler om at udforske materialer, stemninger og interaktion mellem mennesker og ting.

Vienna Design Week ønsker ikke blot at tiltrække den internationale designscene, men også Wiens indbyggere og turister, med udstillinger, pladsspecifikke installationer, temaudstillinger, offentlige debatter, film og mulighed for at feste og skabe netværk.

Det komplette program samt en deltageroversigt og yderligere oplysninger om designugen findes på Vienna Design Weeks hjemmeside.

Beijing Design Week startede allerede den 26. september i den kinesiske hovedstad og løber frem til den 3. oktober. Designugen organiseres af forskellige kinesiske ministre og lokalområder, som ønsker at præsentere og forbedre den kinesiske designscene. På sigt er målet at ændre prædikatet fra 'Made in China' til 'Designed in China'.

Beijing Design Week byder på mere end 130 arrangementer, som finder sted over hele byen, herunder 30 internationale begivenheder og mere end 90 kinesiske præsentationer. Ifølge arrangørerne er mere end 60 berømte designlabels repræsenteret ved Beijing Design Week, og det forventes, at 800 internationale designere samt flere hundrede tusinde besøgende vil deltage. Også den italienske producent Alessi vil være repræsenteret under designugen frem til den 31. oktober med udstillingen 'The (Un)Forbidden City' i samarbejde med Gary Chang.

Flere oplysninger om designugen samt en oversigt over deltagere og arrangementer findes på Beijing Design Weeks hjemmeside.

Vare fra 29.09.2011

Alle varer fra denne kategori News & Trends