Casa Vitra og nyheder fra Salone del Mobile 2016

I sidste uge fandt den 55. Salone del Mobile sted i Milano: den vigtigste messe inden for boligindretning. Producenter, designere og brands præsenterede deres nyheder både på messeområdet samt i forskellige pop op- butikker og showrooms rundt om i byen som en del af Fuorisalone Design Week.

Casa Vitra – Hella Jongerius' farverige verden

Vitra præsenterede også sine designinnovationer på særligt udvalgte lokationer på Fuorisalone. På designeren og arkitektenAntonio Citterios tidligere kontor præsenterede Casa Vitra et imponerende indblik i deres farve- og materialearkiver, der er udviklet de sidste ti år sammen med designer Hella Jongerius.

Projektet blev udviklet til Design Week i Milano af den hollandske designer Müller van Tol. På den interaktive udstilling Colour Machine kunne besøgende opleve farve- og materialeverdenen tæt på. De besøgende blev ført gennem Vitras mangfoldige verden af farver, og de kunne opleve tilsyneladende uendelige kombinationsmuligheder ved en udstilling, hvor stoffer og sædeskaller fra Eames Plastic Chairs samt understellet til Prouvé bordet hang ned fra loftet eller blev fremvist på roterende hjul.

Casa Vitra og nye møbler på Salone del Mobile udstillingen 2016 Casa Vitra og nye møbler på Salone del Mobile udstillingen 2016 Casa Vitra og nye møbler på Salone del Mobile udstillingen 2016 – Grand Repos lænestol i fløjl

Designer Hella Jongerius har været Art Director hos Vitra siden 2008, men havde forinden allerede en masse erfaring med tekstiler og farver.

Resultatet af arbejdet med farve- og materialearkiverne blev fremvist i et særskilt rum i Vitra Colour & Material Library. Midt i biblioteket var en udstilling af den store kollektion af forskellige tekstillinjer, der var udviklet specielt af Vitra. Tekstilerne forener det symbiotiske samspil mellem teknologisk fremskridt og høje æstetiske standarder.

Hvis man ikke nåede at opleve Casa Vitra, kan man følge Jongerius´ arbejde med Vitra Colour Library i udgivelsen I Don't have a Favourite Colour, der indeholder detaljerede beskrivelser og flotte illustrationer.

Nyfortolkede klassikere

Ud over farveverdenerne og de tilhørende pop up-butikker, der solgte accessories, boligtekstiler og billeder fra blandt andetHome Complements kollektionen, præsenterede Vitra nogle eksklusive nye produkter i Salone Grande. Besøgende kunne opleve prototyper af den klassiske Lounge Chair designet af Charles & Ray Eames – med nyt stofbetræk i en indbydende loungestemning. Det er stadig ikke bekræftet, om og hvornår disse nye produkter bliver tilgængelige.

Ud over den polstrede Lounge stol kunne man også beundre Grand Repos lænestolen. Stolen fremstod i et elegant og smukt fløjlsbetræk passende til farve- og materialearkivet og designet af den tidligere udlejer Antonio Citterio med det formål at tilføje en hyggelig og retro-charme til hjemmet. Det er endnu ikke bekræftet, hvornår dette nye produkt kan fås, men vi kan allerede forestille os, at den fløjlsbløde lænestol bliver særdeles populær i juletiden!

Designnyheder på Salone del Mobile

Ud over Casa Vitra bød Salone del Mobile (blandt andet) på forskellige design af den engelske designer og A&W Designer of the Year Jasper Morrison. Vitra præsenterede nogle spændende nyheder ved prisuddelingen på IMM i Köln tidligere på året, og de blev for første gang præsenteret for offentligheden på messen i Milano.

Soft Modular Sofa

Et af de nye produkter, der blev præsenteret, var Soft Modular Sofa. Designet – en opfølger til Place Sofa – har en blød silhuet, og, som navnet antyder, en blød polstring, der giver fantastisk komfort. I modsætning til Place Sofa, der primært anvendes af erhvervslivet, er det nye polstrede møbel særligt velegnet til private hjem. Med de forskellige materialer der blev udstillet i Colour Library i Casa Vitra, har køberen mulighed for at skræddersy polstringen efter eget ønske.

Nyheder fra Vitra på Salone del Mobile 2016 Nyheder fra Vitra på Salone del Mobile 2016 Nyheder fra Vitra på Salone del Mobile 2016
Nyheder fra Vitra på Salone del Mobile 2016 Nyheder fra Vitra på Salone del Mobile 2016 Nyheder fra Vitra på Salone del Mobile 2016

APC – All Plastic Chair af Jasper Morrison

APC – All Plastic Chair, der blev præsenteret for første gang på Salone del Mobile, er også designet af Jasper Morrison. Stolen, der kun er fremstillet af plastik, kan fås til efteråret. Det særlige ved designet er det fleksible ryglæn, der giver en fantastisk siddekomfort. I løbet af de næste par ugers produktionsplanlægning vil det vise sig, om stolen er egnet til udendørs brug. Under alle omstændigheder er stolen et nyt designmøbel, der med en forventet salgspris på cirka ///EUR 200, er værd at vente på.

Flere designnyheder

En anden nyhed fra Vitra var Wooden Side Table fra designbrødrene Ronan and Erwan Bouroullec. Bordene, der indtil nu kun har været fremstillet af metal, har nu fået et mere hjemligt udtryk, og de blev præsenteret sammen med en ny matchende Occasional lænestol. Andre nyheder: Occasional bordene fås i tre højder og Eames sofabordet i marmor, massivt træ og finér, hvilket passer perfekt til Eames Plastic Chairs DSW og DAW.

Vitra på Milano møbelmessen

Den schweiziske møbelproducent præsenterede deres designnyheder som imponerende, interaktive, farverige og overdådige både på Salone del Mobile messen og i Casa Vitra. Genfortolkninger af klassikere og innovative nye møbler fra store navne var eksempler på design, der følger tidens ånd med potentielle klassikere.

Vare fra 19.04.2016, af Sabrina Pflüger

 

Fuorisalone – Casa Vitra 2016

Et kig ind i Casa Vitra på Fuorisalone 2016 i Milano. Oplev tekstiler og farver med Colour Machine og Colour Library af designer Hella Jongerius.

Alle varer fra denne kategori News & Trends