Eames plastikstole i nye farver og sædehøjder

Eames Plastic Side Chair: det klassiske møbel i et nyt antræk

Eames Plastic Side Chair hører uomtvisteligt til klassikerne inden for stole, og det er også svært at komme udenom de mere voluminøse plastikstole med armlæn i stuer og ventesale verden over. Farveskalaen til dette klassiske møbel suppleres ofte med trendy farver, men dette år får det ikke bare nye farver, men også en ny højde.

Du kan imidlertid ikke se på plastikstolen, hvor gammel den er – designet er mere end 60 år gammelt... Designerparret Ray & Charles Eames eksperimenterede i flere år med forskellige materialer i deres søgen efter et sæde, der var formet rigtigt, indtil de endelig fandt glasfiberforstærket polyesterharpiks. Dette materiale var nemt at forme, uden at det gik ud over stabiliteten.

Plastiksæderne blev sat i produktion i 1950 efter at have været udstillet på udstillingen "Low Cost Furniture Design" på Museum of Modern Art i 1948 for første gang. Dette gjorde dem til de første serieproducerede plastikstole i designhistorien – en nyskabning dengang og en absolut velfortjent designklassiker i dag.

Klassisk form i nye farver og med ny højde

Trods Eames Plastic Side Chairs tidløse design tilbyder Vitra nu dette klassiske møbel i nye farver og med en ny sædehøjde på 43 cm. Stolens klassiske form forbliver uændret.

Vitra – Eames Plastic Side Chair DSW, gullig ahorn / classic green

Farveskalaen for Eames Plastic Side Chairs og Armchairs er blevet udvidet med seks nye farver i samarbejde med Hella Jongerius, der siden 2008 har assisteret ekspertteamet hos Vitra som Art Director i forhold til farver og materialer. Sæderne fås nu også i isgrå, marineblå, mosgrøn, oxidrød, klassisk rød og klassisk grøn. Den klassiske stol har nu flere facetter med de nye antræk, den kan tage på.

Den klassiske stol fås nu også med nye stel – højere end den klassiske udgave – for at være lige så behagelig som i 1948, som Charles & Ray Eames sigtede efter. De nye højder er tilpasset vores kropshøjde, der gennemsnitligt er blevet forøget med 10 cm, siden den første stol blev produceret.

Mix & Match: Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair har fungeret med sit tidløse og meget funktionelle design i 65 år. De forskellige sæder kan hver især kombineres med et antal stel, med eller uden armlæn. Til stuen, ventesalen, caféen, kantinen – Eames plaststole er absolut anvendelige mange steder.

PUK-stoleVores anbefalinger til dig:StoleSe nu!

Vare fra 16.07.2015, af Sabrina Pflüger

Alle varer fra denne kategori News & Trends

Flere emner