Forbundsrepublikken Tysklands designpris 2013

Forbundsrepublikken Tysklands designpris er den højeste officielle tyske pris inden for design. Siden 1969 er prisen hvert år blevet uddelt af forbundsministeren for økonomi og teknologi. "Prisernes pris" blev fejret i Berlin den 12. september.

Indstiftelsen af Forbundsrepublikken Tysklands designpris bør understrege designs betydning i økonomien og tilskynde til, at design bliver en del af mainstreampolitikken.

Førsteklasses jury

En førsteklasses jury under ledelse af Anne Ruth Herkes og med fremtrædende medlemmer som Wolfgang Joop Ham uddeler hvert år priser til op til fem fremragende indsatser inden for brancherne produktdesign og kommunikationsdesign. Der er mulighed for at præsentere kreationer inden for produktdesign (serieproduktion inden for alle brancher), performances inden for kommunikationsdesign til analoge og digitale medier samt 3D-kommunikation og direkte kommunikation, som er blevet belønnet tidligere ved en jurybaseret udvælgelse eller i en international konkurrence.

Kreationer og performance skal være særlige på følgende punkter: brugbarhed, designkvalitet, ergonomi, holdbarhed eller accept, teknisk og formel uafhængighed, designkvaliteten af produktets udstyr, miljørelation, visualisering af en værdimæssig eller emotionel komponent, miljøvenlighed og bæredygtighed, pålidelighed, sikkerhed og tilgængelighed for handicappede.

Prisernes pris

Kun fem produkter vandt Forbundsrepublikken Tysklands designpris i kategorien produktdesign, og derfor betragtes designprisen med rette som "prisernes pris" i Tyskland. Der er også et produkt fra Connox blandt prismodtagerne: Den åbne form af det mobile arkivskab Ed er ikke beregnet til bestemte funktioner, men kan bruges til mange forskellige formål: Ed er velegnet som fleksibel opbevaringsplads til mobile enheder såsom bærbare computere eller tablets, som sidebord med opbevaringsplads eller som spontan siddeplads til besøgende på kontoret.

Vare fra 30.09.2013

Alle varer fra denne kategori News & Trends