Højdepunkter fra Hay fra Milano Design Week 2016

Salone del Mobile, som fandt sted i sidste uge i Milano, var ikke det eneste sted, hvor nye produkter inden for verden af boligindretning og interiørdesign blev præsenteret. Design Weeks Fuorisalone gav udvalgte brands mulighed for at fremvise deres nye kollektioner – samt nye værker og prototyper – uden for hovedudstillingen. Hver eneste Fuorisalone-udstilling har er unik stemning over sig, uanset om den er charmerende i en gammel bygning, der er lejet specielt til anledningen, som for Marimekko, nostalgisk som Casa Vitra, der var indrettet i det tidligere kontor for arkitekt og designer Antonio Citterio, eller som det danske brand Hays præsentation, der omdannede La Pelota – en stor eventhal på 2000 m2 – i anledning af Fuorisalone.

Der blev budt på kulinariske, danske delikatesser og Minimarkedshoppen, Via Palermo var opdelt i ti forskellige afsnit med hver sit tema, hvor de seneste højdepunkter fra Hay kunne beundres.
I indgangspartiet og gården blev de nyeste designerprodukter fra Ronan og Erwan Bourouellec fremvist. Bænkene, sofaerne og stolene i Palissade kollektionen indbød gæsterne til at tage sig en pause og slappe af.

Hay højdepunkter på Fuorisalone 2016 Palissade kollektionen fra Hay The Hay Palissade Collection

Palissade kollektion

Med Palissade kollektionen har designbrødrene Ronan og Erwan Bouroullec skabt en kollektion af udendørsmøbler, der er en perfekt kombination af funktion og skønhed. De er fremstillet i pulverlakeret stål, så møblerne er robuste, men samtidig spændende på grund af det grafisk-minimalistiske design, der passer perfekt på caféen, terrassen eller balkonen.
Palissade havemøblerne var ikke den eneste nye kollektion fra Bouroullec-brødrene. Can sofakollektionen, der også blev præsenteret for første gang på Milano Design Week, er også designet af det franske designteam.

Can – flatpack-sofaer

Det, der gør Can-kollektionen unik, er, at den leveres som en flatpack. Det betyder, at den ikke blot er praktisk pakket sammen, når den leveres, men sofaerne og lænestolene kan nemt og hurtigt skilles ad og flyttes til det nye hjem.

Kollektionens navn udspringer fra idéen om "We CAN do this !" Formålet var at sætte spørgsmålstegn ved opfattelsen af sofaen som et besværligt og tungt møbel. Designprocessen har resulteret i en møbelkollektion, der er "enkel, afslappet og for alle," og som man nemt kan samle selv. Det har taget tre år at få kollektionen fra idé- og skitsefasen til prototyper og et færdigt produkt. Sofaerne og lænestolene fås nu med stel og polstring, der kan tilpasses kundens individuelle ønsker takket være de forskellige farve- og lakeringsmuligheder.

Hø - Can sofa, 3 sæder, sort / lærred sort / lærred grå Hø - Can-stol / Copenhague-stol Hø - Can sofa, 3 sæder, sort / lærred hær / lærred hær

Copenhague Deux

Og som om Ronan og Erwan Bouroullec ikke har haft nok at se til de seneste år med designet af Can og Palissade kollektionerne, så er Copenhague kollektionen også blevet udvidet. Under navnet Copenhague Deux præsenterede Hay spiseborde, sofaborde og bistroborde samt en bænk, der alle supplerer Copenhague-seriens karakteristiske design. De nye borde har en endnu mere robust nano-overflade og et bredere stel, der giver mere benplads og plads til flere stole.

Stefan Diez – New Order

Andre designere har også haft travlt. New Order kollektionen fra den tyske designer Stefan Diez er blevet udvidet med forskellige borde og opbevaringsløsninger til kontoret og køkkenet. Det modulopbyggede opbevaringssystem blev præsenteret på en betagende og imponerende måde stablet op i flere meters højde og indrettet med flere skuffer, spejle og døre, så de besøgende blev præsenteret for et utal af kombinationsmuligheder med reolerne, der vil kunne fås til sommer.

Hay højdepunkter på Fuorisalone 2016 About A Chair AAC 22 af Hay Hay højdepunkter på Fuorisalone 2016

About A Chair i nye farver

Ud over de utallige nye værker var der også nogle gamle kendinge med. Hay præsenterede den berømte About a Chair i 12 nye farver. Stolen vil kunne fås med sæde og ben i forskellige trendfarver fra en kraftig rød eller grøn til pudderagtige pastelfarver. Gæsterne blev begejstrede over en About a Chair med sæde og ben i forskellige farver og med et mere naturligt stel.

Loop seng

Loop serien er også blevet opdateret. Tøjstativet og stellene fra Leif Jørgensen fås nu i en blød gråtone ud over den originale sorte og hvide farve. Som en del af kollektionens udvidelse er der designet af Loop sengen, der allerede kom på markedet for et par år siden, og som har fået nyt liv med en imponerende form. Sengen vil snart kunne bestilles i forskellige størrelser med et nyt pushfit-system og i det sædvanlige skandinaviske design.

New Lights fra wrong.london

Præsentation af wrong.london. Sub-brandet – opkaldt efter den ledende designer Sebastian Wrong – kørte for nylig under navnet Wrong for Hay og lavede accessories, tekstiler, lamper og små møbler. Med et nyt fokusområde er wrong.london nu eneansvarlig for designet af lamper til Hay. Målet er at udvikle et velassorteret sortiment, der forener æstetisk, teknisk og humoristisk design.
I den anledning blev skærmene fra Vlisco også præsenteret i La Pelota. Bord- og standerlamper med farverige mønstre, der er udviklet i samarbejde med det hollandske brand af samme navn – Vlisco. Virksomheden har fremstillet voksbehandlede tekstiler med afrikanske mønstre i 170 år.

Andre nye produkter inden for lamper var 30degree pendlen med en skærm i træfiner af designer Johan van Hegel samt en pc-bordlampe designet af Duncan Riches.

Hay højdepunkter på Fuorisalone 2016 Hay højdepunkter på Fuorisalone 2016 Hay højdepunkter på Fuorisalone 2016

Soft Edge – design i bevægelse

Et andet højdepunkt i La Pelota var Soft Edge stolen fra Iskos-Berlin. Selv om den ved første øjekast ser lidt ordinær ud, så er designet så innovativt, at det var nødvendigt at opfinde nye produktionsmetoder. Der blev allerede eksperimenteret med mulighederne med standardfiner tilbage i 50'erne, men de løb hurtigt panden mod en mur. Boris Berlin og Aleksej Iskos har taget udfordringen op – i samarbejde med Hay. Det har resulteret i Soft Edge stolen. En betydeligt lettere, stabelbar (selv med dens træstel) stol, hvortil der anvendes et minimalt antal ressourcer. Sædets bløde form og ryglænet giver en "dynamisk siddekomfort".

"Idéen om en stiv siddestilling er helt utidssvarende. Den måde, vi har formet sædet og ryglænet på – vi har med vilje ikke bestemt, hvad der er for og bag – gør det muligt at flytte sig rundt på stolen. Det er det, der gør den så behagelig at sidde i. Dynamisk komfort er den eneste komfort, der er naturlig for vores kroppe. Når vi sidder, er vi i konstant bevægelse, det er naturligt. Det er fuldstændig unaturligt at sidde stille. Det er naturligt at bevæge sig, vi er skabt til at bevæge os, der er sådan vi er bygget."Iskos Berlin

Hay til Milano Design Week 2016

Bevægelse – det var hovedtemaet i Hays udstilling på Salone del Mobile. Der var formodentlig ikke noget andet brand i Milano, der imponerede med lige så mange forskellige nye produkter som Hay. Der blev præsenteret møbler og kollektioner fra Stefan Diez, Ronan og Erwan Bouroullec samt andre design som for eksempel Dapper og Uchiwa lænestolen fra Dosho Levien og stolen 13Eighty designet af Scholten & Baijings, og det ene højdepunkt fulgt efter det andet. Hay var produktive og innovative på de 2000 kvadratmeter, og de præsenterede design, der forener høj kvalitet og moderne design – til overkommelige priser.

Vare fra 21.04.2016, af Sabrina Pflüger

 

Hay Can Sofa Collection - fleksibel & moderne

Hay Can Sofa Collection fra Ronan og Erwan Bouroullec inkluderer moderne og fleksible loungemøbler: sofaer og lænestole, der er lette at samle og adskille.

Alle varer fra denne kategori News & Trends