Messenyheder forår 2015

Vinteren dominerer ganske vist stadig, hvad temperaturerne og humøret på denne side af jordkloden angår, men messerne, der fandt sted først på året, viste os allerede, hvordan de kommende forårs- og sommermåneder kommer til at se ud.

Ambiente 2015

De vigtigste messer finder sted først på året

imm kölntiltrak mange mennesker allerede i januar. Indretningsentusiaster blev præsenteret for utallige nyheder og så specialforestillingen, hvor vinderne af interior innovation award 2015 blev udråbt.

Maison & Object fandt også sted i januar. Denne internationale møbelmesse kunne denne gang fejre sit 20-års jubilæum.

Samtidig med og efter messen i Köln præsenterede især de skandinaviske virksomheder deres nyheder på Northmodern i København samt på Stockholm Furniture Fair.

German Design Award 2015

Dette års trends inden for boligindretning og forbrugsvarer blev præsenteret for eksperterne på Ambiente i Frankfurt. Vinderne af German Design Awards og af Design Plus blev også udråbt på denne messe.

Messen var præget af rigtig meget positiv karisma: "Vores ellers meget høje forventninger til messen blev overgået. Vi er glade for såvel de indenlandske som udenlandske eksperters besøg, og vi går ind i møbelåret 2015 med stor optimisme," fortæller formand for sammenslutningen af tyske møbel- og køkkenforretninger Hans Strothoff om messen i Köln.

Men succesen på messen er ikke kun resultatet af de besøgende. Alle udstillere bidrog i høj grad til succesen med deres trendskabende nyheder.

Rosenthal - Herkner Kollektion

Trends for 2015

Individualisme, naturlighed, klarhed og elegance er de væsentligste faktorer inden for boligindretningstrends i 2015.

"Det, folk kan lide, er det, der er indeni" kunne godt være en opsummering af dette års forårsmesser. Bag det ligger en kombination af individuel og kreativ stil. Resultatet er collage-lignende hjemmelandskaber, der dækker over forskellige epoker, materialer, farver og stile.

Naturlighed og klarhed, som man især finder i skandinavisk design, er in. Materialer som træ, uld, marmor, glas og læder præger billedet i skandinavisk design. Tidløst og moderne design kommer af klare og enkle former og linjer.

Derudover er elegante og luksuriøse overflader dominerende emner. Kobber, messing og krom-look kombineret med mørkt eller bejdset træ samt med marmorstruktur bliver også meget mere trendy.

Pasteller og jordfarver er in ifølge brugernes nye farvesmag. Folk, der ønsker at sætte et præg af elegance, bør gå tilbage til blå, orange og grøn.

Rival auf der imm cologne

Et overblik over produktnyhederne

Firmaet Vitra præsenterede sin kollektion Home Complements på møbelmessen i Köln og på Maison & Object. Denne omfatter såvel kendt og nyt boligtilbehør, som Vitra udvider den succesfulde Home Collection med.

Kay Bojesen auf der Ambiente

Artek præsenterede sine nye kollektioner på messen i Köln samt på Stockholm Furniture Fair Den finske virksomhed præsenterede bordkollektionen Kaari i Stockholm, hvilket førte til et samarbejde med brødrene Ronan og Erwan Bouroullec, mens fokus var på stolene fra kollektionen Rival by Konstantin Grcic i Köln. Vi skal nok fortælle mere om alt dette snart.

Det traditionsrige tyske firma Rosenthal præsenterede en ny porcelænskollektion fra det tyske designstjerneskud Sebastian Herkner på Ambiente i Frankfurt. Herkner har designet "Mitis" væg- og bordure samt den nye knage-serie "Meta" og vasekollektionen "Domo" for Rosenthal. De har porcelæn og velproportionerede trendfarver til fælles.

Stelton præsenterede royalt design, i ordets bogstaveligste forstand, på Ambiente: Det danske firma kunne vinde den svenske prins Carl Philip Bernadotte for designet af vase- og krukkekollektionen "Stockholm". Prinsen besøgte standen sammen med sin forretningspartner Oscar Kylberg i Frankfurt.

String Works

Mindre royal, men meget animalistisk – det er måden, hvorpå den danske virksomhed Rosendahl kom frem. Designmesteren Kay Bojesen udvidede sin kollektion med en zebra og sangfuglen Alfred. Holmegaard kollektionen blev fuldendt med nyheder af den populære Design with Light serie samt med en holder til iPhone af glas.

Det, som det svenske firma String gjorde med Works kollektionen, var noget helt nyt. De blev berømte på det legendariske reolsystem designet af Nisse Strinning og har udvidet det med Works, et kontorsystem. I dette system er der fokus på det højdejusterbare skrivebord, der giver mange kombinationsmuligheder ved hjælp af forskelligt tilbehør og en fritstående hylde – der blot følger principperne i et reolsystem.

De mange nyheder, herunder den innovative solseng med hjul Koii fra Müller Möbelwerkstätten samt den kantede udgave af Ruutu vasen af brødrene Bouroullec for Iittala viser, hvor mange spændende impulser der er på messerne, og som er en inspiration til møbeldesign. Året, eller nærmere designverdenen 2015, bliver ikke kedeligt.

Vare fra 17.02.2015, af Markus Abraham

Alle varer fra denne kategori News & Trends