Milano møbelmesse 2016

Milano møbelmesse 2016En gang årligt bliver den italienske mode- og designhovedstad Milano til verdens hovedstad for den internationale møbelindustri. Salone del Mobile fandt sted for 55. gang fra 12.-17. april 2016 i Exhibition Centre Fiera Milano i Rho. Men det var ikke kun på messeområdet, at førende udstillere fra hele verden præsenterede sig selv – næsten hele byen oplevede de nyeste tendenser og design.

Milano møbelmesse sætter standarder for bolig- og interiørdesign i hele verden med mere end 2.400 internationale udstillere og 300.000 besøgende fra mere end 160 lande.
Sortimentet af udstillede produkter og prototyper varierede fra klassiske til moderne og polstrede møbler af metal og plastik til belysning og accessories.
En stor del af Connox' brands var naturligvis også repræsenteret på Salone del Mobile og Fuori Salone, som er Design Week Milano i byens centrum.

Salone del Mobile 2016

Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016

Messen var 'hjemmebane' for mange italienske producenter, herunder Kartell. Virksomheden, der blev grundlagt i 1949 i Milano af milaneseren Giulio Castelli, præsenterede en lang række nye produkter på messen. De nyeste design af Antonio Citterio, Patricia Urquiola, Alessandro Mendini og mange andre kvalitetsdesignere blev præsenteret i forskellige rum.

Kartell overraskede med en børnekollektion af Nendo, eksempelvis H-Horse gyngehesten og Smile børnetaburetten og bordet. Der blev også set mange nyskabelser inden for belysning, såsom Kabuki gulvlampen og bordlampen af Ferruccio Laviani, Aledin bordlampen af Alberto og Francesco Meda, Planet Lights af Tokujin Yoshioka eller Lantern bordlampen af Fabio Novembre.

Nye produkter inden for siddemøbler var naturligvis også udstillet, herunder f.eks. Organic Chair af Antonio Citterio, Largo sofaen og Piuma stolen af Piero Lissoni eller Roy taburetten af Alessandro Mendini. Patricia Urquiola har sammen med Trama designet en ny bordservicekollektion for Kartell, der minder om traditionelt japansk keramik.

Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016

Magis er en anden virksomhed, der producerer italienske plastikmøbler. Ud over nye produkter af Ronan & Erwan Bouroulle og Konstantin Grcic blev der præsenteret en række aluminiumsmøbler af Jerszy Seymour på messestanden. Den konceptuelle serie bag titlen 'bureau for the study of vivid blue every-colour inhabitations of the planet, the transformation of reality, and a multitude of happy endings', der består af lette barstole og borde i aluminium, blev præsenteret som et fleksibelt system, der primært er til det moderne kontor.

Der var naturligvis også repræsenteret mange andre internationale virksomheder på messen i Milano. Den danske tekstilproducent Kvadrat præsenterede ud over nye materialer og sæsonens farver også en pude- og tæppekollektion af den japanske designer Akira Minagawa i en begrænset udgave. De danske producenter Muuto og Menu viste de nyeste tendenser inden for skandinavisk design med nye belysnings- og møbeldesign.

Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016

Tyske producenter var også repræsenteret i Milano. Virksomheden e15 viste den skulpturelle Kerman sofa af Philipp Mainzer og Farah Ebrahimi, Classicon præsenterede Ulisse Daybed fra Konstantin Grcic, mens Pulpo introducerede den populære Oda Light samt Alwa sidebordet i nye varianter.

Vitra var både repræsenteret på messen samt på Design Week Milano inde i byen. Der var især fokus på to design af Jasper Morrison på messens: Ud over Soft Modular sofaen af Jasper Morrison var plastikstolen fra APC (All Plastic Chair) med en fantastisk siddekomfort, takket være sit fleksible ryglæn, også udstillet. Derudover blev en træudgave af metalsidebordene præsenteret og udvidelserne af Occasional serien blev fremvist rundt om loungestolen og det lave bord.

Fuori Salone

Ud over Vitra var det naturligvis ikke kun italienske producenter, der havde inviteret til events og udstillinger rundt om i byen – ud over selve messen. Milano møbelmessen gav anledning til at præsentere sig selv i passende arkitektoniske kulisser for mange virksomheder, både i flagskibsbutikker, historiske bygninger, sportshaller og endda private lejligheder.

Vitra anvendte eksempelvis arkitekten Antonio Citterios gamle kontor tæt ved Garibaldi Fs metrostation i 'Casa Vitra' til at introducere Vitra-verdenen for sine besøgende (detaljer følger).

I bydelen Brera var det mere nede på jorden: Her viste den danske virksomhed Hay sine mange nyskabelser i et sportsanlæg og serverede danske specialiteter fra en cateringvirksomhed for sine gæster (detaljer følger). Den finske tekstilproducent Marimekko viste også nye stofmønstre på gulvet i en enkel bolig i Brera under titlen 'Marimekko Home'.

Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016 Milano møbelmesse 2016

Den engelske virksomhed Tom Dixon præsenterede sig selv mere luksuriøst på messedagene og drev en restaurant i den historiske bygning i Rotonda della Besana. I samarbejde med Caesarstone, en italiensk producent af overflader i kvarts, tilbød Tom Dixon et ægte festmåltid, der stimulerede alle sanser. I en korsformet, religiøs kulisse kunne gæsterne i hver fløj, der passede til de fire elementer vand, jord, ild og luft, nyde en vegansk 4-retters menu, imens de kunne betragte virksomhedens udstillede produkter og opleve dem i brug.

For 55. gang understregede Salone del Mobile og Fuori Salone, at Milano med rette er en designmetropol. Uanset om det være på udstillingen, i byens centrum, bydelene Tortona og Brera eller distriktet omkring Garibaldi stationen, der blev moderniseret for nylig i forbindelse med Expo 2015, præsenteres design og arkitektur i Milano ikke kun i forbindelse med møbelmessen, det er også en livsstil, der tiltrækker mange af de anerkendte designere og kendte brands.

Her på Pinterest kan du finde flere billeder fra møbelmessen i Milano.

Vare fra 18.04.2016, af Markus Abraham

Alle varer fra denne kategori News & Trends