Red Dot Design Award 2015 – et jubilæum, mange vindere

Red Dot Design Award, der opstod i 1955, er en af de mest anerkendte designpriser i branchen. Særlige idéer og produkter hædres hvert år med kvalitetsstemplet i kategorierne Product Design, Communication Design og Design Concept. I år handler det dog ikke kun om at fejre de prisbelønnede, for selve prisuddelingen fejrer også sin 60-års fødselsdag.

Red Dot – Best of the Best

Red Dot Award: Best of the Best uddeles i Aalto teatret i Essen den 29. juni ved en festlig ceremoni. Den største enkeltpris hædrer 81 design ud af de i alt 5.000 design. Særprisen går til brødrene Ronan og Erwan Bouroullec for designet af deres Ruutu vase – en kollektion af mundblæste glas for iittala – og til designvirksomheden Stelton for Easy køkkenkollektionen.

Red Dot hædrer 'en enorm mængde kreativitet uden modstykke samt fantastiske stilistiske og professionelle kompetencer', forklarer dr. Peter Zec, initiativtager og direktør for Red Dot.

Ruutu Vase af Ronan & Erwan Bouroullec for IittalaAlessi – MT18 Ossidiana espressokande

Et andet højdepunkt på gallaaftenen er en hyldest til Design Team of the Year. Holdet bag Robert Sachon & Bosch Home Appliances hyldes for deres trendsættende teknologiske arbejde og enestående kvalitet i år. Det gør Bosch til det førende brand inden for husholdningsapparater i Europa. Tidligere vindere omfatter virksomheder som Apple, BMW, Porsche, Sony, Lenovo og Hilti.

60 år med Red Dot – jubilæet

Red Dot fejrer sin 60-års fødselsdag i 2015. Gallaen er en anledning til at fejre selve prisen og centrummet for design. Jubilæumsudstilling om Red Dot Award: Vedvarende, ikke en endelig form viser historiske designs fra vinderen af den første udstilling i 1955, og derudover vises historien om centrummet for design bag kulisserne med adskillige udstillinger.

Vinderne af designudstillingen

Efter fejringen i Red Dot Design-museet åbner ferniseringen for udstillingerneDesign on Stage og hverdagens ikoner – Bosch-udstyr gennem tiden. Udstillingen indeholder dette års vindere i kategorierne Product Design og Design team of the Year og er fra den 30. til den 26. juli. Udstillingen præsenterer smukke produkter, der er bedømt og udvalgt efter kriterier som innovationsgrad, funktionalitet, levetid, symbolsk og emotionel værdi samt økologisk forenelighed.

Dette års prisbelønnede design omfatter vaserne og skålene fra Stockholm Aquatic kollektionen fra Bernadotte & Kylberg samt espressokanden Ossidiana designet af arkitekten Mario Trimarchi.

Alle prisvindere kan findes i Red Dot online-udstillingen og udvalgte produkter kan ses i galleriet i Connox Interiørshop.

Jubilæumsudstilling:
Vedvarende, ikke en endelig form
- 29. juni – 23. august 2015
- Welterbe Zollverein

Særudstillinger:
Design on Stage – Winners Red Dot Award: Product Design 2015
Hverdagens ikoner – Bosch apparater gennem tiden.
- 30. juni – 26. juli 2015
- Red Dot Design Museum

Vare fra 29.06.2015, af Sabrina Pflüger

Alle varer fra denne kategori News & Trends