Trends og innovationer i design – efterår og vinter 2016/17

Hvert år præsenterer producenter, designere og brands deres innovative designløsninger for den kommende efterår-/vintersæson ved de traditionsrige efterårsmesser, såsom Maison Objet, Tendence eller North Modern.
Ud over møbler fokuseres der på tilbehør til stue og køkken, samt tekstiler og gaveideer. Elegante og praktiske nye design, som du kan bruge til at gøre det lidt mere behageligt i den kolde tid.

Efterårets farvetendenser 2016

I efteråret er det ikke kun bladene, der skifter farve, men også nogle af de mest populære klassikere i opholdsrummet, der stråler i nye farver – i takt med årstidernes skiften.
Brands som Stelton og Iittala præsentere årligt flere af deres designklassikere som EM77 kanden eller Aalto Savoy vasen i begrænsede udgaver i sæsonprægede farver.
I år er de dominerende farver primært støvede blå, grønne og grå nuancer, der også genfindes i den nye begrænsede udgave af Kubus 4 fra Lassen eller Ant af Fritz Hansen.

Dæmpede farver og glamourøse overflader

De afdæmpede farver, der pryder opholdsrummene i efteråret får følgeskab af glamourøse tilbehørsdele og lamper, der spreder elegance og lys. Iriserende guld-, kobber- og messingtoner såsom Dots metalvægskroge fra Muuto eller PH 3½-2½ gulvlampe fra Louis Poulsen bringer efterårets gyldne og røde nuancer til entréen, stuen og køkkenet eller spisestuen til de glamourøse øjeblikke.

Blomster og grafisk design

Dette års mønstre og motiver er lige så varierede som efteråret selv – gå ikke glip af dem. Grafisk eller grøn, blomstret eller funktionel: Der er noget for enhver i dette års efterårstendenser.
Accessories og tekstiler fra Marimekkos efterårskollektion understreges af blomsternes og efterårets brune og røde nuancer, som straks bringer varme og hygge. Design Letters, som også er inspireret af blomstermønster og vintage-stil, præsenterer AJ Vintage Blomster kollektionen, der inkluderer tallerkner og bestik som romantisk dekoration.
Garanteret nem at holde: Hay kaktusserien, der består af tre forskellige porcelænsfigurer fra pennen af den spanske keramikkunstner Lina Cofán.

Kumiseva pudebetræk/Unikko tæppe fra Marimekko Design Letters – AJ porcelæn snacktallerken, Vintage Flowers Nanna Ditzel kollektionen fra Rosendahl

Som en hyldest til Nanna Ditzel fejrer Rosendahl det grafiske design fra danske grafikere dette efterår med en kollektion af samme navn. Nanna Ditzel kollektionen anvender Kryds & Tværs-mønsteret, som dens oprindelige succes blev bygget på i form af tapet, og har nyfortolket det til forskellige køkkenredskaber og tekstiler.

Den spanske tæppeproducent nanimarquina inspirerer med en blanding af grafisk og organisk design. Det nye Lattice tæppedesign fra Ronan og Erwan Bourouellec dekorerer et proportionelt uregelmæssigt mønster i forskellige farvekombinationer, som ikke kun giver visuelle stimuli, men også har indflydelse på konstruktionen af tæppet.

Individualitetstrend: Møbler og lamper, der kan kombineres og tilpasses

Som beskrevet i tidligere sæsoner præsenterer de enkelte brands og producenter i stigende grad offentligheden for møbler, der kan tilpasses. Især reolsystemer – såsom Muuto Compile reolsystem – der kan tilpasses skiftende behov. Men det er ikke længere blot møbler, der kan tilpasses, forstørres og udbygges, men også flere og flere lamper, der kan brugertilpasses og ændres med forskellige elementer.

Kabler, stik og skærme i forskellige farver, former og materialer kan kombineres med en bestemt personlighed og tilpasses forskellige opholdsrum med denne tendens til designlamper. Ligesom med mønstrene bliver grafiske og geometriske elementer anvendt i stigende grad, såsom med den nye form på Junit pendlen eller ferm Living sokkellampe, som kan kombineres med skærme i forskellige farver, faconer og størrelser. Det er ikke længere kun et spørgsmål om funktionalitet, men om individuelle rum- og lysløsninger, der tilpasser sig vores (livs)stil.

Bordservice og gaver til jul

I modsætning til om sommeren, hvor vi tilbringer det meste af tiden udenfor, søger vi inden vinterhalvåret, hvor vi bedst lide at slappe af med en kop kaffe eller te.
Op til jul bliver køkkenskabene fyldt med bordservice, kaffe og te nyskabelser, der pynter på bordet, og ikke kun til jul. Ud over juleplatterne er der inspirerende køkkennyt fra Iittala, Stelton og Eva Solo med charmerende detaljer og tidløst design, der kan pynte køkken og stuer året rundt.

Tilbehør og møbler til et hyggeligt hjem

Hulebygning er nøgleordet for efterår og vinter, hvor vi forvandler vores hjem med hyggelig tekstiler, stemningsbelysning og hyggelige polstrede møbler til en privat oase.
Samtidig mødes de dæmpede toner med glamourøse detaljer. Accenterne omfatter tekstiler, porcelæn og dekorative elementer med grafiske og blomstrede mønstre og motiver, som er særligt smukke, når stearinlysene er tændt.

Et udvalg af efterårets nyheder kan findes i vores interiørshop!

Vare fra 27.09.2016, af Sabrina Pflüger

Alle varer fra denne kategori News & Trends