Bertrand JayrBertrand Jayr

Det er slet ikke dækkende blot at kalde Bertrand Jayr for designer. Franskmanden er meget mere en kunstner, der også arbejder med produkter og deres design.

Bertrand Jayr tog sin uddannelse på kunsthåndværkerskolen i Lyon i 2004, hvor han også bor og arbejder i dag. Allerede dengang stod det klart, at han foretrak at arbejde med beton.

Design som humoristisk oprør

Produkterne af Bertrand Jayr har en særlig evne til at falde ind med den øvrige indretning og tilfører hverdagens objekter en ny materiel og industriel dimension. Det opleves, som om de taler og fortæller deres helt egne historier. Det skyldes sandsynligvis ikke mindst, at nogle af Bertrand Jayrs stærkeste påvirkninger har sit udspring i konceptkunst.

Humor og oprør går igen i mange af Jayrs skulpturelle kunstværker i beton. De fremstår meget grafisk uden at miste deres tilsigtede funktion. Kombinationen af form og funktion har endda ofte socialkritiske aspekter eller stimulerer til eftertanke med deres moralske værdier, f.eks. vasen i form af et industrielt rør, hvor naturen (i form af blomster) og dets modsætning (betonrøret) manifesterer sig. Jayrs design bliver dog aldrig dystre eller for alvorlige, men bevarer altid deres humoristiske tilgang.

Side af Bertrand Jayr


Brands