Jordy van den Nieuwendijk

Jordy van den Nieuwendijk

Graffiti-kunstner fra Haag

Philip Larkin elskede jazz, fordi det var en kunstform, der manglede lidt eller ingen forklaring for at behage. Jordy van den Nieuwendijks arbejde er som jazz: en kaotisk, berusende blanding af bevægelse og frihed, der går hånd i hånd med humor og tradition. Hans værker kan forstås intuitivt med det samme. For at gøre dette bruger han emner, som alle kender, såsom mennesker, planter eller biler, og trækker på de primære farver, som vi allerede har lært at kende som børn. Dens mønstre og former er baseret på former, der kan forbindes med glæde og sjov og minder om hvirvler, sløjfer eller solen.

Jordy van den Nieuwendijk's kunstneriske karriere begyndte, da han stadig var i skole, da han tegnede billeder til pigerne i sin klasse. I puberteten opdagede han sin lidenskab for graffiti, hvilket gjorde ham til deltids kriminel og kunstner. Træt af den anonyme og frem for alt ulovlige kunst på husvægge gik han på den grafiske gymnasium i Rotterdam og studerede ved Royal Academy of Art i Haag. Keder sig med sin kunstneriske stil organiserede han en begravelse og mindehøjtidelighed for sin alter ego superoboturbo i baghaven på Royal Academy for at blive kreativt genfødt og starte forfra. I dag er Jordy en af de mest efterspurgte kunstnere i Holland, der bor og arbejder i Haag.

Når han ikke forbereder sig på en udstilling eller holder tegnekurser på Royal Art Academy, spiller Jordy sandsynligvis skak eller går sin hund på stranden.

Side af Jordy van den Nieuwendijk


Brands