Peter Maly

Peter Maly

Efter at have studeret boligindretning i Detmold var Peter Maly leder af teamet af indretningsarkitekter hos "Schöner Wohnen" fra 1960 til 1970. Siden 1970 har han drevet en af Tysklands mest succesfulde tegnestuer sammen med fem medarbejdere. Hans designsortiment er imponerende:

internationale kollektioner af møbler, tilbehør til hjemmet, tæpper, messearkitektur, udstillinger, fotodesign, showrooms og butikskoncepter. Malys arbejde er kendetegnet ved hans kærlighed til geometriske former samt en søgen efter klarhed, funktionalitet og bæredygtighed for produkterne. Nogle af hans designs er blevet moderne klassikere. Han har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

I 1995 udkom "Designmonographie Peter Maly".

"Mit arbejde er kendetegnet ved en søgen efter et udtryk, der ikke er påtrængende på trods af dets uafhængighed (jeg bor i Hamburg, og underdrivelse har altid været en dyd i hansestæderne, som jeg også sætter pris på i design). Desuden er det mit mål at omdanne mit design til bæredygtige produkter – de er beregnet til at modarbejde det konstant stigende forbrug i verden.

Det er også et økologisk synspunkt, fordi de ting, vi gerne vil omgive os med, ikke ender i skraldespanden, men stadig er levende og nyttige. Min opskrift imod flygtige trends er tydelige, geometriske former.

De er logiske og intuitive. Jeg realiserer dem i funktionelle produkter, ofte med kontrasterende ædle materialer".Peter Maly

Side af Peter Maly


Brands