Zaha Hadid


Filter 

Alessi – Forma parmesanrivejern Alessi – Forma parmesanrivejern, rustfrit stål 435,00 kr. *
Zaha Hadid

Svungne kurver uden rette vinkler

Den verdensberømte arkitekt Zaha Hadid blev født den 31.10.1950 i Bagdad og døde den 31.03.2016 i en alder af 65 år i Miami. I 2004 fik hun som den første kvinde tildelt Pritzker Architecture Prize, der er den fornemste udmærkelse inden for arkitekturverdenen. Hun har designet mange berømte bygninger, herunder videnskabsmuseet Phæno i Wolfsburg og det nationale museum for moderne kunst MAXXI i Rom. Hendes bygninger er monumentale og har ofte svungne kurver uden rette vinkler.

Men Zaha Hadid har også designet mindre genstande såsom Crevasse blomstervasen, som hun skabte for den italienske producent Alessi. Også her træder hendes unikke futuristiske og moderne design tydeligt frem.

Hendes kærlighed til arkitektur blev vakt, da hun som barn redesignede sit eget værelse. En snedker så hendes udkast og brugte det som grundlag for indretningen af andre børneværelser. I skole- og studietiden flyttede hun meget rundt. I Bagdad gik hun på en katolsk klosterskole, og hun har også gået på kostskole i Schweiz og i England.

Efter at have studeret matematik ved American University i Beirut i 1971 flyttede Zaha Hadid til England, hvor hun studerede arkitektur i London. I 1980 åbnede hun sit eget arkitektfirma i den engelske hovedstad. Hun ansatte den tyske arkitekt Patrik Schumacher, som senere blev partner i firmaet.

Først i 1993 fik hun mulighed for at gennemføre sit første designerprojekt – brandstationen på Vitra-fabrikken i Weil am Rhein – og det blev startskuddet til hendes succes. Hun beskrev selv sin stil som kinetisk og flydende, fordi bygningerne er konstrueret med få hjørner og kanter.

Side af Zaha Hadid


Brands