• Gratis forsendelse fra 499,00 DKK
  • 100% klimaneutral forsendelse
  • 30 dages returret

Designklassikere

Carl Hansen – CH24 Y-stolen – oliebehandlet og røget eg/naturfarvet flet

Gå til produkter

Hvordan bliver et møbel en designklassiker?

Produkter bliver normalt klassikere på grund af deres æstetiske kvaliteter og førsteklasses håndværk, som gør, at de kan videregives i generationer uden nogensinde at gå af mode.

"En klassiker er et produkt, der er fremstillet for længe siden, men stadig betragtes som moderne." Rolf Fehlbaum, Vitra

Det mest berømte eksempel på klassisk design er den tilgang til kunst, design og arkitektur, som der undervistes i på den tyske kunstskole Bauhaus, som frembragte meget indflydelsesrige og trendsættende designere fra 1919 til 1933. Et af de klassiske møbler, som blev produceret dengang, er den berømte Wagenfeld lampe. Sidst, men ikke mindst, satte det innovative design af en anden klassiker, Lounge stolen af Charles og Ray Eames, nye standarder for materialebearbejdning så langt tilbage som i 1956 og betragtes stadig som et meget moderne design den dag i dag. Designklassikere er investeringer, og det er ikke kun på grund af deres unikke design, men fordi de er slidstærke, funktionelle og tidløse.

Moderne klassikere og nye udgaver

I dag er mange af de klassiske design i det 20. århundrede blevet omfortolket på innovative og meget kreative måder. Unge designere inspireret af gamle mestres ikoniske former skaber nu produkter baseret på indflydelsesrige designere som Verner Panton, Hans J. Wegner og Arne Jacobsen og er dermed med til at sætte nye standarder.

Nye udgaver af designklassikere giver os igen mulighed for at nyde dem med den ekstra fordel, som nutidige forbedringer giver. Design fra midten af dette århundrede genoplives og tilpasses moderne behov og livsstil, både med hensyn til udseende og funktion og for at imødekomme folks ændrede fysik i de sidste årtier, herunder en stigning i gennemsnitshøjden på 10 cm over de seneste 70 år. Stole fremstillet af designduoen Eames vil f.eks. fremover blive udbudt i en klassisk og en lidt højere udgave.

Det nye touch omfatter også flere farver og materialer, men det oprindelige design tilpasses kun i samarbejde med designerne selv eller den pågældende fond. Sådanne ændringer er altid baseret på en respektfuld bevarelse af den oprindelige model og sørger for at sikre høje kvalitetsstandarder.

De ikoniske design fra det 20. århundrede suppleres med mere nutidige originaler, der allerede i dag betragtes som klassikere. Disse produkter blander både funktion og æstetik på helt nye og vellykkede måder, hvilket har betydet, at kopier af disse originaler allerede er vidt tilgængelige. Selv om disse kopier efterligner det originale produkt, kan de dog let kendes på deres ringere kvalitet og flair.

Hvorfor investere i designklassikere?

I usikre tider vil vi gerne have stabilitet. Designklassikere er møbler med historie, der giver os en fornemmelse af tradition, sikkerhed og kontinuitet – kvaliteter, vi har tillid til.

Samtidig repræsenterer mange designklassikere også historiske eller sociale forandringer. De er ikke kun forbrugsgoder, men kulturelle goder! Wassily stolen designet af Marcel Breuer anses f.eks. for at markere starten af den moderne møbelbevægelse. Denne lænestol er den første af sin art, eftersom dens strukturelle elementer ikke er skjult i polstringen, men er både klart synlige og på samme tid fremhævet. Stolens stålstel repræsenterer moderne minimalistisk design og innovation. Designklassikere er produkter og møbler, som er eksempler på tidløse, holdbare og fremadrettede design.

Luksuriøs komfort med Vitra loungestol

Luksuriøs komfort med Vitra loungestol

Vitra loungestolen er inspireret af de klassiske Club stole og det bløde læder i baseballhandsker, giver en høj komfort og er blevet synonym med afslappet livsstil.

Alle varer fra denne kategori Designviden
Filter 

Farver  
Producent  
Hovedkategori  
Tilbud
Nyhed
Sortér: Mest populær  


Relaterede varemærkerRelaterede designere