• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Driade

/// Die italienische Möbelfirma wurde 1968 i Piacenta gegründet. /// Driade ist ein wichtiger Protagonist unter den hochkarätigen norditalienischen Unternehmen, die dem Möbeldesign immer wieder neue Impulse gegeben haben.


Driade er æstetikere, som lige fra starten har arbejdet med designere, der har kunnet forudse nye udviklingsmuligheder og trends. Firmaet har en filosofi om boligindretning, der baserer sig på, at det eklektiske, den kulturelle mangfoldighed, nysgerrigheden og overraskelserne er indbegrebet af vores tidsalder. Gennem årene har man fremstillet møbler og brugsgenstande til enhver indretning og livsstil. I dag favner Driades produktsortiment færdiglavede møbler, udstyr, køkkener, boligtilbehør samt brugskunst og dagligdags brugsgenstande. Det er opdelt i fire brands: Driade, indretningsfilosofi – Driade Chef, madlavning – Driade Store, lys – Driade Kosmo, en verden af ting.

Den italienske møbelvirksomhed blev grundlagt i 1968 i Piacenta. De tre stiftere: Enrico Astori er leder af Driade, hans kone Adelaide Acerbi står for virksomhedens ansigt udadtil og kommunikation, mens søsteren Antonia Astori er arkitekt og produktdesigner.

Allerede samme år som Driade blev grundlagt, fik Antonia Astori anseelig succes med sin møbelserie af samme navn. Andre designs fulgte, som f.eks. lænestolen Melaina af Rodolfo Bonetto (1970), opbevaringssystemet Oikos af Antonia Astori (1972) og signaturstolen Delfina af Enzo Mari (1974).

I 80'erne lancerede Driade den historiske og legendariske designkollektion Driade Aleph, hvis designs trak på den italienske møbeldesignkoncern Memphis. Det mest populære møbel i Aleph serien er den trebenede caféstol Costes af Philippe Starck, som i dag har opnået kultstatus. Andre berømte internationale designere som Ron Arad, Matthew Hilton og Mario Bellini lavede yderligere succesfulde designs.

En anden af Driades kollektioner er køkkensystemet Driade Chef, som er blevet opdateret og udbygget af Antonia Astori siden 1978.

Produktlinjen Driade Store har eksisteret siden midten af 90'erne og henvender sig til det unge og prisbevidste publikum. Driade Store linjens praktiske og smukt formgivne produkter, hvor innovationen ligger i detaljen, er primært udført i plastik. Berømte designs såsom Lord Yo stolen af Philippe Starck eller Tokyo Pop kollektionen af Tokujin Yoshioka er kendetegnende for den unge serie. Men også velrenommerede internationale designere som Konstantin Grcic, Marco Zanuso, Sebastian Bergne, Ross Lovegrove og Jorge Pensi har tegnet produkter til Driade Store.

Side af Driade


De vigtigste designs