Droog Design

Droog Design er en projekt- og forlagsvirksomhed, som opdager og støtter nye talenter. Droog Design har haft stor indflydende på den voksende generation af hollandske designere og har desuden skabt trendsættende design.


Ingen produkter fundet.

Droog Design blev grundlagt i begyndelsen af 90'erne af designeren Gijs Bakker og den historiske designer Renny Ramakers.

Droog (dansk: tør) står for en særlig og eksperimentel idé: Droog Design er et projekt, et designbureau og butik, hvor unge talenter udvikles og støttes. Med denne idé har Droog Design påvirket den voksende designgeneration og desuden vakt vigtige designobjekter fra 90'erne i live.

Begge stifterne ønsker at udfolde og udvikle mekanismerne i designindustrien med Droog Design. De ønsker at fremme talenter og modernisere produktionsvilkårene samt forholdet mellem designer og producent.

Resultatet af eksperimentet var en succes, og på deres første udstilling på Milanos møbelmesse i 1993 fremviste Droog Design 14 objekter, hvoraf nogle er blevet til nogle af de mest værdifulde designobjekter i det 20. århundrede.

Ideen bag Droog Design fik stor anerkendelse, da den ikke kun gjorde op med 80'ernes strukturer og design – den opfordrede også til kreativitet og afspejlede de faktiske arbejdsforhold.

Siden midten af 90'erne har man kunne købe Droog Design produkter i butikkerne.

Side af Droog Design