Forlaget DuMont

Bogforlaget DuMont, der blev grundlagt i 1956 og oprindelig koncentrerede sig om kunst og litteratur, banede vejen for vigtige standardværker om moderne kunst. Siden 1970'erne, dvs. i ca. 3 årtier, har rejselitteratur og rejsevejledninger været et kerneomBogforlaget DuMont, der blev grundlagt i 1956 og oprindelig koncentrerede sig om kunst og litteratur, banede vejen for vigtige standardværker om moderne kunst. Siden 1970'erne, dvs. i ca. 3 årtier, har rejselitteratur og rejsevejledninger været et kerneområde.
I 1956 introducerede DuMont forlaget sit første litteraturprogram.

I dag udgiver DuMont skøn- og faglitteratur samt kunstbøger. Litteraturprogrammet omfatter tysksproget samt international samtidslitteratur, romaner og digtsamlinger. Faglitteraturen omfatter politisk litteratur, biografier, kulturhistorie, rejselitteratur og populærvidenskab. Inden for kunst udgives illustrerede bøger af høj kvalitet om kunsthistorien fra renæssancen til i dag, kunstmonografier, værker om kunstteori, fotografi og arkitektur.

Forlaget udgiver ca. 120 bøger om året, hvoraf omkring 20 er skøn- og faglitteratur, 10 bøger med nye kurser og ca. 70 kunstbøger.

Side af Forlaget DuMont