Emeco

Den amerikanske virksomhed Emeco blev grundlagt i 1944 af Witton C. Dinges i Hannover, Pennsylvania, USA. Det er Emecos mål er at kombinere de bedste materialer og have dem bearbejdet af de mest kompetente håndværkere.Den amerikanske virksomhed Emeco (Electric Machine and Equipment Co.) blev grundlagt i 1944 af Witton C. Dinges i Hanover, Pennsylvania. Det var fra starten Emecos mål at kombinere de bedste materialer og få dem bearbejdet af de mest kompetente håndværkere. Det er Emecos filosofi, at kvalitet ikke er en tilfældighed, men snarere resultatet af en lang proces og de personer, der tager del i den.

Emecos produkter er håndlavede. Der anvendes maskiner, men størstedelen af produktionen foregår med værktøj og ved håndkraft. Derfor kræver det 50 hænder og fire arbejdstimer at lave en enkelt stol. Det tager yderligere otte timer, når stolen skal poleres. Dette gør hver stol til en unik genstand.

Emecos stole består af 80 % genanvendt aluminium, hvilket er godt for miljøet. Men det er ikke nogen enkel håndværksmæssig procedure: Det kræver 77 arbejdstrin at producere bare en af Emecos stole. Men det resulterer i stole af høj kvalitet, som er overbevisende både kvalitets- og designmæssigt. Den særlige aluminium er rustfri, ekstrem let og ekstrem stærk: Emecos stole har en levetid på 150 år.

Emecos særlige produktionsproces, som blev opfundet af Emeco i midten af det 19. århundrede, anvendes stadig i dag. Den opstod som følge af et samarbejde med virksomheden ALCOA (en amerikansk aluminiumsproducent).

Der blev udviklet en sødygtig aluminiumstol til militære formål, 1006 Navy-stolen. Videnskabsfolk og ingeniører fra ALCOA arbejdede tæt sammen med Emeco om stolene. Stolene fremstilles stadig i dag. Den patenterede fremstillingsproces anvendes udelukkende af Emeco over hele verden.

Side af Emeco