Eames stol

Vitra er hjem for mange ubestridte designklassikere, hvor Eames stolen nok er den mest berømte. Stolen har fået sit navn fra skaberne Charles og Ray Eames, deres tids Dream Team inden for amerikansk design. Tidløst design og omhyggelig behandling af materialer i høj kvalitet er årsagerne til, at Vitra — Eames Plastic Side DSW stol, Vitra Eames RAR gyngestol, Vitra — Eames Plastic DAR lænestol og deres søstre og brødre fra familien af Eames stole er nogle af de mest populære møbler efter mere end 50 år.

Læs mere

produkter
Filter
Sortér: Mest populær  
Hovedkategori  Varer pr. side: 12 36 Alle

Eames Plastic Chairs fra Vitra er siddekomfort, der ser fantastisk ud

Eames stole fra Vitra

Produkternes holdbarhed prioriteres højt hos Vitra. Materialer og design skal kunne holde i årtier. Designerne Charles og Ray Eames fulgte denne idé.

Plywood Group LCW og LCM stole var nogle af Charles Eames' første design. Plywood stolen er baseret på idéen om stive materialer som lagdelt træ, der tilpasser sig konturerne af den menneskelige krop. Plywood Group LCM stolen fra Vitra blev første gang præsenteret på Museum of Modern Art i New York i 1946. Flere design fulgte: La Chaise og Eames Plastic stole. Den første RAR gyngestol og Eames Plastic stolen kom først, og derefter fulgte andre varianter som Eames Plastic Side DSW stol. Desuden har de verdenskendte designere skabt Aluminium stolen i Vitra Aluminium gruppen, samt den berømte Eames Lounge stol med skammel. Klassikere i designhistorien udviklet af designerne Charles og Ray Eames.

Eames Plastic stole i tidens løb

Eames Plastic stole er resultatet af mange års udvikling. Oprindeligt blev stolen fremstillet i glasfiber. Plast af den kvalitet, som vi kender i dag, fandtes ikke dengang. Fabrikanten Vitra begyndte at anvende polyamid til sædet i slutningen af 1990'erne. Selv om det oprindelige materiales udseende med synlige glasfibre på overfladen var væk, var stolen meget billigere. I dag anvender Vitra polypropylen. Herman Miller, som sammen med Vitra har licens til at fremstille Eames stole, har genindført en række originale formstøbte Eames stole i glasfiber på markedet i 2014.

Vitra bringer konstant nye versioner af Eames stole på markedet. Eames Plastic Side DSW stolen dukkede op i nye farver og nye sædehøjder i 2015. I vinteren 2015 kom der en sort kollektion med klassikerne i mørke, enkle farver.

Hidtil har Eames Plastic stol overbevist med sin tidløse og ekstremt funktionelle silhuet i 65 år. De forskellige sæder kan kombineres individuelt med eller uden armlæn og et udvalg af forskellige ben. Uanset om de står i stuen, gangen, caféer eller kantiner, er Eames Plastic stole absolut allround.

Vil du købe en Vitra Eames stol? Vi kan levere designklassikere fra designerne Charles og Ray Eames direkte til dit hjem inden for et par arbejdsdage!

Blogartikler