• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

FontanaArte

FontanaArte blev grundlagt af arkitekten Gio Ponti i 1932. Den italienske producent fremstiller lamper og møbler, der forener skønhed og funktionalitet med nutidens moderne teknologi.


FontanaArte blev grundlagt af arkitekten Gio Ponti i 1932 som kunstnerisk afdeling i Luigi Fontana firmaet. Den italienske producent fremstiller lamper og møbler, der forener skønhed og funktionalitet med nutidens moderne teknologi.

Fundamentalt blev FontanaArte populært med glasarbejder og glasdesign, især med kunstnerisk udformede vinduer, f.eks. i kirker og katedraler. Gio Ponti så potentialet i materialet også til de private sektorer for interiørdesign, imens han arbejdede med glas. Opmuntret af sin intuition begyndte Ponti at designe og producere møbler, lamper og andre genstande. Glas som materiale blev dermed det samlende element.

Glas og design

FontanaArte succesen med referencer til glas og design steg løbende, indtil firmaet blev solgt til en internationalt konstitueret gruppe af investorer. Det deraf følgende pres og den industrielle kultur førte til forskellige forkerte beslutninger, som beskadigede forbindelsen mellem glas og design.

I 1979 var Carlo Guglielmi den eneste indkøber, der havde arbejdet direkte i branchen. Der blev lagt store planer for at give firmaet en begyndelse, som skulle genoplive det oprindelige koncept. Disse fire store navne inden for arkitektur og design skulle være med: Gae Aulenti, Piero Castiglioni, Franco Raggi var nogle af de nye medarbejdere, men også arkitekter som Gregotti, Sottsass, Riva, Siza og Piano, der skulle sikre en høj kvalitet af designet.

I 1992 åbnede FontanaArte et showroom i Los Angeles. Det kompletterer de allerede eksisterende showrooms i Milano og Rom. Desuden købte FontanaArte en ung og innovativ lampeproducent kaldet Candle. I 1966 sikrede FontanaArte sig det prestigefyldte navn Naskaloris til sin særlige kontor- og arbejdsplads. Samme år blev afdelingen Divisione Tecnica grundlagt, der omfattede alle tekniske produkter fra de forskellige afdelinger, hvorfra distributionsmarkedet skulle besluttes.

Tilbage til rødderne

I 1997 blev Carlo Guglielmi art director for FontanaArte. Oggetti kollektionen blev bragt til live i 1998. Schopenhauer kollektionen blev ændret til Arredo e Oggetti og rettet mod glas i 2000. I 2004 blev FontanaArte Corp. grundlagt i USA. Endvidere blev der åbnet et showroom i New York og et kontor i Shanghai. I 2005 fulgte et nyt showroom i Paris.

FontanaArte udgav to kataloger i 2006 med henblik på at styrke sit brand. I mellemtiden blev samarbejdet med berømte arkitekter som Norman Foster og unge talenter som Marco Acerbis, Julian Pastorino og Cecilia Suarez udvidet og videreført.

I 2007 fejrede FontanaArte sin 75-års fødselsdag. I sin lange historie har firmaet konstant været på jagt efter skønhed, der dog altid vil være forbundet med teknisk analyse og funktionelle detaljer. FontanaArte mener, at teknologi, funktionalitet og skønhed tilsammen er grundlaget for tidløst design, der overlever tendenser og skiftende behov.

Side af FontanaArte


De vigtigste designs