Fredericia
Fredericia

Fredericia

Fredericia blev grundlagt i 1911 under navnet Fredericia Stolefrabrik af iværksætteren N.P. Ravnsø. I dag leder familien Graversen virksomheden og producerer danske møbler i høj kvalitet.

Filter 

Farver  
Hovedkategori  
Sortér: Mest populær  


Dansk traditionsvirksomhed

Fredericia blev grundlagt i 1911 under navnet Fredericia Stolefrabrik af iværksætteren N.P. Ravnsø, som var leder af fabrikken indtil hans død i 1936. Fabrikken er opkaldt efter den danske by, hvor den blev grundlagt og hvor møblerne bliver produceret frem til nu. Ravnsø har altid lagt stor vægt på en høj kvalitet af materialerne og har kun ansat håndværkere med bemærkelsesværdig talent. Derfor blev han og fabrikken kendt for kvalitetsmøbler i forskellige stilarter udover Fredericias grænser.

Efter anden verdenskrig overtog Andreas Graversen, som dengang var ansat som arkitekt, fabrikken. Byen Fredericia opfordrede ham til at redde fabrikken fra konkurs. Hans eneste betingelse dengang var at ansætte designeren Børge Morgensen. Mogensen kendetegnede Fredericias design indtil hans død i starten af 70erne og frem til nu sælger fabrikken hans designs. I dag leder Andreas Graversens søn, Thomas Graversen, firmaet efter at han kom ind i familievirksomheden i 90erne.

Virksomheden sætter stadigvæk pris på materialer af høj kvalitet og usædvanlig håndværk. For en udvalgt gruppe af virksomheder og designere, der skiller sig ud fra mængden, producerer Fredericia møbler og tilbehør, der er fremstillet af materialer af høj kvalitet og tidløst design, funktionel og perfekt formede.

Side af Fredericia


Designer