Hjemme hos designer og DJ Rudi Wulff

Gurilla plakat designer Rudi Wulff

Når Rudi Wulff ikke lige er ved at designe produkter for Northern eller for hans studie Wulff, er han på jagt efter gamle tegninger og vinylplader på loppemarkeder. At han også har en stor passion for musik, lægger man mærke til i hans yderst omhyggelige indrettede lejlighed i Oslo.

Rudi Wulff - Portrait

Rudi Wulff: Creative Director hos Northern | Produktdesigner Studio Wulff
Bosted: Oslo
Hobbyer: (Vintage) Design, musik og DJ

Beskrive din indretningsstil med 3 ord
Funktionel, personlig og hyggelig.

Hvis du kun kunne tage én ting med fra din lejlighed, hvad du tage med?
Det er næsten umuligt at besvare, men jeg tror, jeg kunne ikke leve uden min tandbørste. Og hvis jeg kan snyde, ville jeg tage mit stereoanlæg med.

"I mit hjem kan jeg mig slappe af, samle energi og bo sammen med min familie. Det bør være et sted, hvor jeg skal bekymre sig om noget og som jeg gerne vil komme hjem til."
Rudi Wulff Homestory - Stue - skænk

Trenden er minimalisme. Leve med få, men udvalgte ting. Findes der ting, som du godt kan lide at samle alligevel?
Jeg er en stor samler og har det har jeg altid været. I de sidste 20 år har jeg samlet på vinylplader, fordi jeg synes det er sjovt. Jeg synes det er spændende at finde en gammel plade, tage den med hjem, lytte til musikken og finde ud af, at jeg opdaget musik, jeg har aldrig har hørt før. Formentlig som at base jumpe for ekstreme sportsfolk. Jeg har samlet grafiske print af alle slags, gamle og nye. Alle de ting, jeg samler, har ikke nogen stor værdi på markedet, men de er værdifulde for mig.

Hvad slår dit hjerte for - udover design?
Jeg er en musik elsker, der samler og lytter til meget forskelligt slags musik. Jeg bruger en masse tid til at søge efter ny musik. Jeg har i 15 år arbejdet som DJ ved siden af mit job, så man kan godt sige det er en lidenskab. Og jeg kan godt lide at fikse ting. Det synes jeg også er sjovt. Ligemeget om det er legetøj eller møbler.

Katalog Gratis plader: Northern-Hifive skænkVores anbefalinger til dig:NorthernSe nu!

Hvad er din største frygt?
Ikke at være i stand til at arbejde som designer. Jeg kunne ikke forestille mig andet.

Hvorfor ville du gerne blive designer?
At have en positivt indflydelse på folks liv. Og for at skabe noget nyt og holdbart, som folk kan nyde og værdsætte. Positiv feedback og kommentarer på mit arbejde, giver mig styrken til at gøre ting endnu bedre.

Rudi Wulff hjem historie - samling - lysestage

Hvad laver en Creative Director egentlig? Kan du fortælle os, hvordan din normale arbejdsdag er?
Der er ikke rigtig en "normal" dag på kontoret, men jeg kan godt lide at arbejde struktureret. Derfor skal jeg først tømme min indbakke. Ellers, jeg kan ikke koncentrere mig. Hvis et projekt på et tidligt stadie, har jeg brug for inspiration. Jeg finder inspiration i musik, taler med venner, på loppemarkeder eller bare på en gåtur gennem byen. Så tegner jeg altid i hånden også for at forblive øvet i at tegne i hånden. Det er den hurtigste måde at indfange ideerne på. Senere, tager jeg meget tid at rette detaljerne og visutalisere det endelige resultat en af computer rendering. Til et meget krævende projekt, skal jeg også lave modeller for at røre og teste produktet. Det er sjovt!

Har du en personligt design rollemodel?
Jeg har stor respekt for pionererne inden for skandinavisk design og vil gerne have talt med en af de største norske designere: Fredrik Kayser. Hans karriere begyndte i midt 40'erne og jeg tror, det er imponerende, hvad det har udviklet for mere end 70 år siden. Hans design er stadig moderne og inspirerer mig i mit arbejde som designer. Han døde tidligt i 1968.

Rudi Wulff hjem historie - plant container
Rudi Wulff Homestory - plantepotte
Rudi Wulff hjem historie - køkken - billedramme
Rudi Wulff hjem historie - soveværelse - tøj rack
Rudi Wulff Homestory - Entre
 
 

Tema indretning: Foretrækker du at købe on- eller offline?
Hvis jeg køber noget nyt, vil jeg se det fra alle sider og føle kvaliteten. Jeg køber gerne spontant, og hvis jeg har tid nok til at kigge på ting, køber jeg de fleste indkøb i udlandet uden børnene. Hvis jeg præcis ved, hvad jeg ønsker, så shopper jeg også online.

Har du nogle råd til nogen, der ønsker at investere i design af høj kvalitet?
Det er meget smart! Du får altid mere end blot et objekt. Du får et varigt produkt med en sjæl, der er smart at bruge i lang tid. Et produkt af høj kvalitet tilbyder en visuel oplevelse og det er holdbart, så du kan videregive til sine børn!

Rudi Wulff hjem historie - køkken - billedrammeAntag, du kunne løse et problem i verden. Hvad ville det være?
Listen er lang, men jeg synes det er mærkeligt, at mange lande altid ikke har nogle gode systemer for at genbruge plastikflasker. På rejser ser jeg ofte, at disse flasker bliver kastet hen allesteder. Jeg vil gerne se indførelsen af et velfungerende system i alle lande. Miljøforurening er en af de vigtigste emner for mig!

Velegnet til sommer. Hvad har været din smukkeste ferie?
Jeg tror, der er Barcelona. Byen tilbyder på lidt af hvert. Interessant historie og arkitektur, stranden, natklubber og sol. Mere behøver jeg ikke.

Og sidst med ikke mindst: Er der noget, du stadig ønsker at gøre i de kommende år?
- Åbne en 3rd Hand Designbutik
- Lære at spille et instrument
- rejse til Brasilien

Tak fordi vi måtte komme og besøge dig!

Shop the Look

Northern - Oasis plantepotte, Ø 27,5 x H 24,5 cm, hvid
Northern – Granny lysestage, H 16 cm, sort
IXXI – Pige med perleørering (pixel) fra IXXI i 224 x 252 cm
Carl Hansen – CH36 stol, olieret eg/vævet naturpapirgarn
AJ bordlampe af Louis Poulsen i sort
Floating Box 13 x 18 cm x XLBoom i Coffee Bean
Nomess – Dress-Up tøjstativ, hvid, 90 cm
Den nordlige - Dahl pendellampe i mat messing
 
 

Vare fra 10.08.2018, af Sabrina Pflüger

Alle varer fra denne kategori Homestories