Homestory med designeren Ditte Buus Nilsen

Ditte Buus har en god intuition for holdbart og stilfuldt design i sin rolle som chefdesigner hos Skagerak. Se hvordan hun indretter sig med klassisk og bæredygtigt design i hendes lejlighed fra 1930erne.

Vi besøgte den unge designer i hendes lejlighed for at tale om design rollemodeller, betydningen af sociale medier for hendes arbejde og fejlkøb.

Ditte Buus portræt 4zu3

Interview med Ditte Buus Nielsen:

Beskriv dig selv og din designstil i et par sætninger:
Jeg bor i det nordlige del af Danmark sammen med Anders i en gammel lejlighed, som vi har renoveret de sidste 3 år - vi er begge designere, så beslutninger tager altid lidt længere tid. Jeg arbejder som chefdesigner for den danske design virksomhed Skagerak og samtidig arbejder jeg også som designer, hvor jeg arbejder med produktdesign med fokus på kvaliteten af materialerne jeg arbejder med bør påvirke formen og anvendeligheden af designet. Jeg forsøger at lade materialerne tale med en enkel æstetik og funktionalitet og interessante detaljer.

Hvad kan du bedst lide ved at være en designer?
At opleve, hvordan mit design bruges og bliver fortolket af andre.

Hvad ville du have været, hvis du ikke var blevet designer?
På en måde har jeg altid vidst, at jeg ønsker at arbejde med noget, hvor jeg kunne bygge ting eller skabe ideer. Jeg kommer ikke fra en familie med nogen designhistorie, men mine forældre inspirerede mig til at være kreativ i de projekter jeg har arbejdet med og sørgede for, jeg tegnede en masse, da jeg var yngre og i dag inspirerer mig på deres helt egen måde og de små projekter, de har.

Er der noget, du gerne vil blive bedre til?
Planlægning af tid – jeg bruger altid den sidste time før en frist til at afslutte mine projekter.

Har du en rollemodel?
I mange år har jeg nydt arbejdet af Alvar og Aino Aalto og besøgte mange af deres bygninger. Jeg synes den måde, de arbejdede med form og innovative konstruktion i arkitektur, møbler og produkt design, er meget inspirerende.

Hvad betyder skønhed for dig?
Når vi taler om produkter og møbeldesign, handler det for mig om detaljerne. Det er smarte løsninger i en detalje, som fuldender et design.

Ditte Buus Homestory - stue
Ditte Buus Homestory - spisestue
Ditte Buus Homestory - detalje
Ditte Buus Homestory - detalje kontor
Ditte Buus Homestory - soveværelse
Ditte Buus Homestory - kontor
Ditte Buus Homestory - Den Spanske Stol
 
 

Hvordan vil du beskrive din egen indretningsstil?
Jeg tror vi har en meget personlig stil. Lejligheden, vi renoverer, er fra 30erne og vi forsøger at bruge materialer og farver, der passer til denne arkitektur. Vi rejser meget og har samlet mange ting, der gør vores hjem føles lidt som et museum, hvilket jeg godt kan lide. For andre kan det føles en smule for meget, men for os er det inspirerende og gør at vi føler os hjemme.

Hvad er din yndlingssted i dit hjem og hvorfor?
Det ændrer sig, men i øjeblikket er det vores entre. Entreen forbinder alle værelser i lejligheden og vi fandt en billig løsning med terrazzo gulvfliser, der hver gang gør rummet til en oplevelse at gå igennem.

Er der en nuværende indretningsstil eller trend du kan lide?
Vi har farvede vægge og Urban Jungle i vores stue, men vi har valgt det, fordi det passer til vores personlige stil og ikke fordi det er en trend. Vores indretningsstil er baseret på personlige valg og langvarig design.

Hvad har været din største fejlkøb, når det kommer til møbler?
Når du er ung og vil indrette dit eget hjem, køber du møbler, der i det øjeblik er billige og funktionelle. Jeg tænkte ikke over langvarigt design, da jeg indrettede mit første hjem, men i dag har jeg ikke nogen af de møbler, fordi de ikke var designet til at holde i langt tid. Jeg ville ønske, jeg havde tænkt anderledes for 10 år siden.

Hvad betyder ”hjem” for dig?
Det er følelsen af tilstedeværelse og komfort, der gør, at jeg føler mig hjemme.

Hvad er din yndlingssted i dit hjem og hvorfor?
Den Spanske Stol designet af Børge Mogensen for Fredericia. Jeg købte den brugt på grund af patina. Vi bruger den ikke tit , men når vi gør, det er bare perfekt til at læse en bog med en kop kaffe. Jeg kunne have købt en anden stol, men for mig er det et dansk ikon, der gør brug af de bedste materialer og har høj funktionalitet.

Hvis du kunne gå på en tidsrejse. Til hvilket år ville du rejse til og hvorfor?
Jeg vil gerne rejse ind i fremtiden og forhåbentlig se en fremtid, hvor vi genbruger mere af de ressourcer, vi har og globale opvarmning er et emne fra fortiden. Jeg håber folk og regeringer vil handle mere forsigtigt og ansvarligt i forhold til miljøet.

Hvordan vil du beskrive betydningen af sociale medier for dit arbejde?
Jeg bruger Instagram for at vise mit arbejde og ting fra min hverdag, jeg synes er interessant. Jeg bruger det også til at blive opdateret om designbranchen. Det er et fantastisk værktøj, men også meget vanedannende. Jeg bruger også Pinterest, som er en god platform til at lave mood boards for vores renoveringer.

Hvilken misforståelse af Danmark, synes du, er sjov eller interessant?
At vi glemmer det øverste brød på vores sandwich - det berømte "smørrebrød". :)

Hvad står øverst på din Bucket List for 2018?
At tilbringe mere tid med min familie og venner.

Vare fra 06.06.2018

Alle varer fra denne kategori Homestories

Lignende poster

Flere emner