Homestory med Instagrammer Charlotte Dam Jensen

Charlotte Dam Jensen

Med ”Perfect moments in an imperfect life” ligger Charlotte Dam Jensen ikke skjul på at hun med hendes Instagramprofil pottelotte11 opretholder en illusion, der giver hende mentalt ro. Hun viser os hendes moderne 70’er villa, hvor klassisk design møder minimalisme.

Fortæl lidt om dig selv
Jeg hedder Charlotte, er uddannet socialpædagog, 38 år gammel og gift med Michael, som arbejder som projektingeniør. Sammen har vi 3 børn på 9, 7 og 6 år. Jeg er vokset op i Tarm en lille by i Vestjylland, hvor alle kendte alle. Min far er snedker og derfor er jeg gennem min opvækst blevet præsenteret for en del dansk design og elskede som barn at komme med min far ned på fabrikken og kigge på møbler og duften af træ.

Spisestue, stue og køkken i ét

About A Chair AAC 22 af Hay i matlakeret eg / hvid
Umage – Conia mini, hvid
Omaggio vase H 200 af Kähler Design i sort
&tradition – FlowerPot VP3 bordlampe, mat lysegrå
Kähler Design – Hammershøi saltkværn i hvid
Kähler Design – Hammershøi salt- og peberkværne, lille hvid
 
 

Hvorfor har I valgt at bosætte jer i en 70’er villa?
Ja for at være helt ærlig, så har det været beliggenheden. Min mand præsenterede mig for en 70’er villa i oprindelig stil og må indrømme jeg var noget skeptisk over for projektet. Der var ikke kun tale om indvendig renovering. Alt skulle rives ned og for at huset skulle blive til drømmehuset, skulle der en kæmpe ombygning til. Men vi faldt for grunden og havkig. Så vi gik ellers bare i gang med dengang børn på 3 år, 1 år og 5 mdr. og selvom det var en kæmpe opgave, at få huset til at blive til det vi drømte om, og vi måtte bo et år uden et køkken, så har vi ikke fortrudt. Vi har renoveret meget af det indvendige selv, men selve ombygningen og stilændringen på huset, har vi haft håndværkere til.

Hee loungestol fra Hay, hvidVores anbefalinger til dig:HaySe nu!

Hvorfra kommer din forkærlighed for indretning og design?
For mig handler min indretning om at skabe ro omkring mig. Min forkærlighed for design skyldes nok min opvækst med en far som snedker. Selvom jeg for 10 år siden, aldrig havde troet, at jeg selv ville have en Wegner gyngestol stående, men jeg blevet meget mere åben for at kombinere den minimalistiske stil med klassisk design. Jeg synes kombinationen af en hvid farve og eksempelvis træ skaber harmoni.

Barstol fra Mater
Spisestue, stue og køkken i ét
High Tray fra Vitra
 
 

Hvilke af dine karaktertræk afspejler sig i din indretningsstil?
At jeg har brug for ro og harmoni. Indretningen skal være overskuelig og enkel. Jeg er ordensmenneske og for mig ville en indretning med alt for mange indtryk virke kaotisk. Og selvom jeg sagtens kan se et hjem, som er helt anderledes end mit eget og elske det. Er jeg meget bevidst om, hvilke typer af interiør, som fungerer for mig. “KEEP IT SIMPLE” var i en del år gennemgående i min indretning. Dog synes jeg, der har sneget sig lidt for mange ting ind, til at mottoet helt holder stik i dag!

Hvilke mærker har fascineret dig mest i år?
Mater design har fascineret mig. Jeg har selv en af deres barstole stående og er blevet lidt optaget af at kombinere det helt hvide køkken med så mørkt et træ-møbel, som det i dette tilfælde er kontraster!
HAY er stadig et af mine favoritmærker og er repræsenteret mange steder i mit hjem.

Folded Tall vase fra Menu & Tray Table fra Hay

Hugo tæppe, rektangulært, 70 x 100 cm fra myfelt
Bias sengetæppe af Hay i fersken
Tray Table 40 x 40 cm af Hay i hvidt
 
 

Hvad er dit yndlingssted i huset og hvorfor?
Det er helt klart mit køkken, og det er ikke fordi jeg kan lide at lave mad. Men nok fordi det er rene linjer og at vi her en skøn udsigt fra rummet. Udover det er jeg virkelig stolt af vores Hall og trappe, som min mand har designet og lavet. Jeg har altid drømt om at have et hjem, hvor man med det samme, man træder ind, bliver imponeret.

Hvad har den største wow-faktor i dit hjem?
Jeg tror faktisk netop at vores Hall mest er det sted, som har den største wow-factor. Glasset giver en anden rumfornemmelse og følelsen af “Open space” var med i vores overvejelser, da vi planlagde renoveringen og selvom glasset skal pudset ofte, ville jeg såmænd ikke undvære det.

Villaen fra Charlotte Dam Jensen
Indgangsparti hos Charlotte Dam Jensen
Gangen hos Charlotte Dam Jensen
 
 

Hvilket møbel er du mest fan af?
Min gyngestol designet af Hans J Wegner. Selv om det er en ny gyngestol produceret af Fredericia, har den stor affektionsværdi for mig. Jeg er vokset op med en Wegner gyngestol i mit barndomshjem og min bedstefar, som var snedker har været med til at lave lige netop disse gyngestole, da de i sin tid blev produceret på Tarm Stole og Møbelfabrik. Min bedstefar døde da jeg var kun 3 år, så jeg husker meget lidt omkring ham, men stolen er for mig et særligt minde og i øvrigt en gave fra mine forældre.

J16 gyngestolen fra Fredericia og Block rullebord af Norman Copenhagen

Blok sidecar af Normann Copenhagen i aske / hvid
Linéa tæppe omkring 90 cm fra myfelt
 
 

Hvordan er det at bo i et så smukt indrettet hus med tre børn og én hund?
Nogen gange tænker jeg, hvorfor var det, at vi skulle falde for et så stort hus. Det er 270 kvm og med 3 børn og en hund, må jeg indrømme, at jeg har svært ved at følge med og holde huset i den stand, som jeg ønsker. Jeg nyder mine formiddage inden en aftenvagt, hvor jeg har fået gjort det hele rent, synes det kan være helt terapi for sjælen. Og så kan jeg komme hjem fra aftenvagt og tænke om det overhovedet er det samme hjem!

Hvem kunne du tænke dig at bytte hjem med for én dag?
Jeg er vild med Instagramprofilen @triner2 og med fare for at komme til at lyde lidt selvhøjtidelig, så nok mest af alt fordi hun har en indretningsstil, som minder meget om min egen. Rene linjer kombineret med klassikere. Og så har hun den vildeste udsigt og bor helt ud til vandet. Et virkelig smukt hjem.

Tusind tak for at du vil fortælle om dit liv og vise os dit smukke hjem Charlotte!

Vare fra 11.07.2018, af Liane Burmeister

Alle varer fra denne kategori Homestories

Lignende poster

Flere emner