Iittala – Vitriini kollektion

Iittala – Vitriini kollektion – 16:6


Vitriini er en kollektion af små juveler til opbevaring og fremvisning af dine yndlingsting hjemme. Boksene kan let sammensættes takket være en række bokse i forskellige farver – mulighederne er nærmest uendelige.

Kollektionen, som er designet af glasdesigneren Anu Penttinen, er et godt eksempel på Iittalas designfilosofi: Vitriini-boksene er vidunderligt tilbehør til mange formål i hverdagen, og de skiller sig ud, hvad enten de står alene eller i en gruppe.

Navnet "Vitriini" betyder montre på finsk, og de små bokse fortjener virkelig dette navn. De danner ramme om alle de små ting, vi bruger i hverdagen: nøgler, smykker, kontorartikler eller kære minder og souvenirs fra tidligere ferier. De gør det muligt at holde orden i det hele uden nødvendigvis at skjule de enkelte ting i skuffer eller skabe.

Siden indførelsen i 2010 er Vitriini kollektionen vokset betydeligt: Mange forskellige størrelser og farver samt nye materialer er blevet tilføjet. Træ, aluminium, durat og kork danner kontraster i glasserien fra Iittala. Denne alsidighed gør det muligt at kombinere dem lige så individuelt som brugerne selv: Forskellige størrelser, materialer og farver skaber vilde, farverige, romantiske eller grafiske billeder alt efter din personlige smag. Vitriini serien fra Iittala blev hædret med iF Award i guld.

På trods af al denne modernitet forbliver Iittala med Vitriini serien tro mod sin glastradition, for alle glas er nemlig mundblæst, hvilket bør glæde alle kendere.