• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

popkunst

Sådan bringer du den trendy Pop Art ind i dit hjem

Kunst og indretning har altid været tæt forbundet, men Pop Art har kronet det hele. Denne kunstretning er ikke kun forbundet med hverdagen, men er faktisk udsprunget af den. På høje tid at bringe popkunst ind i dit hjem!

Pop Art – den udtryksfulde levende trend til dit hjem:

-Pop Arts oprindelse
-funktioner
-Farver
-møbler og tilbehør

Popkunstens oprindelse

Pop Art indretningsstilen er baseret på Pop Art-bevægelsen, der opstod i halvtredserne og tresserne. Det udviklede sig uafhængigt i USA og Storbritannien på omtrent samme tid. Navnet er en forkortelse af "Popular Art", som kan oversættes til "kunst for folket".

Mona Lisa (pixels) 100 x 140 cm af IXXI

Inspireret af plakater, tegneserier, reklamekampagner eller emballage har kunstnere som Roy Lichtenstein, Andi Warhol og Richard Hamilton forvandlet hverdagsgenstande til kunstgenstande. Så der blev ikke skabt nye idoler, men kendte motiver nyfortolket.

Funktioner

Det være sig den specielle farvesammensætning, valget af kunstværker eller nyfortolkningen af kendte og hverdagslige genstande: Pop Art taler sit helt eget sprog. Helt fra starten har grafik og design været kædet sammen, kunst og hverdag kombineret - alt hvad der behager er tilladt.


Magis – Sam Son lænestol, karrygul
 
 

De anvendte motiver er revet fra deres oprindelige sammenhæng, isoleret og dermed ændret i deres betydning. Den ofte ironiske note kan også forstås som en kritik af forbrugersamfundet.

Farver

Hvad enten det drejer sig om tilbehør i skrigende gul, møbler i intens kongeblå og tekstiler i lys pink: neonfarver er karakteristiske for pop-art-stilen. Farverne kan kombineres som du ønsker – jo dristigere, jo mere autentisk. Vægfarven varierer også fra grøn til pink til rød – ofte kombineres to kontrastfarver.

Vores tip: Hvis du kan lide det lidt enklere, så kombiner de trendy farver med en neutral baggrund som et lyst gulv eller møbler i dæmpede toner. De ser slående og samtidig forfriskende og lette ud.

Møbler og tilbehør

Pop art-stilen i anlægget er præget af lyse og prangende farver. Men det betyder ikke, at dit hjem hele vejen igennem skal prydes med lyse farver. Som i selve kunsten kan kontraster udmærket bruges her. Genstande i Pop Art-stilen virkede særligt livlige, især i forbindelse med en ganske almindelig indretning.

Sidebord i glas fra HKliving i farven rav

Tempo Wall Clock af Magis i orange
Ettore doorstop af Magis
360 ° beholder 5 rum i blåt af Magis
 
 

Møbler med afrundede og klare former minder om 1960'ernes møbler. De klassikere, der har bevist sig selv den dag i dag, omfatter "Æggestolen" af den danske designer Arne Jacobsen eller udkrageren "Panton Chair" baseret på design af den danske designer Verner Panton.


Panto Pop stol fra Verpan i gul
Pocket String i neon
Easy Chair, Karandash (006) fra Verpan
Poppins paraply står ved Magis i mel orange
Raviolo lænestol af Magis i orange
Magis – Spun lænestol – mørkelilla
FK04 Calvert sofabord, neonrød fra e15
 
 

I kombination med geometrisk tilbehør og retromotiver kan der dannes spændende kontraster. Med reproduktioner og originale plakater i særdeleshed kan du sætte typiske popkunst-accenter i dit boligmiljø på ingen tid overhovedet.


Gentil plakat, 70 x 100 cm fra Paper Collective
BLOOM 01 ravfarvet plakat, 50 x 70 cm fra Paper Collective
Meltdown plakaten fra Paper Collective, 50 x 70 cm
Donner 50 x 70 cm fra Paper Collective
 
 

Vi håber, du nyder at prøve det og redesigne det!

Vare fra 02.09.2022, af Bianca Speckhan

Alle varer fra denne kategori Indretningsstile