• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Ingo Maurer

Ingo Maurer har designet og produceret lamper og lyssystemer i sin virksomhed af samme navn i mere end 40 år. Ingo Maurer produkter kombinerer kærlighed for detaljen med producent knowhow og en del manuelt arbejde.


Ingo Maurer – en succeshistorie siden midten af 1960'erne

Ingo Maurer har designet og fremstillet belysning i mere end 40 år. Over 70 personer arbejder sammen for at skabe produkter, der forbinder et kunstnerisk udtryk med funktionel elegance. Ingo Maurer og hans hold laver alt med stor kærlighed for detaljer, godt håndværk og håndarbejde.

Succeshistorien om designer Ingo Maurer og hans virksomhed begynder i 1965. I det år designede han sine første lamper for en kunde og besøgte sin første messe. Året efter drev Ingo Maurer en enkeltmandsvirksomhed med midlertidigt personale i nogle kælderrum. Den første lampe 'Bulb' udkom siden som en lille serie. Der gik ikke længe før serien skabte interesse, købere og efterlignere både inden- og udenfor landet, og den blev en del af designkollektionen på Museum of Modern Art.

De efterfølgende år begyndte Ingo Maurers kollektioner og kunder at vokse. En traditionel (klassisk) lampefod, lampeskærm og belysning skabte de finansielle forudsætninger for at producere 'moderne' lamper. I 1968 ansatte Ingo Maurer tre medarbejdere og var for første gang repræsenteret med sin egen præsentation på en italiensk udstilling. Den første pressemeddelelse kom efterfølgende. Mellem 1969 og 1972 steg antallet af hans medarbejdere til 12 personer.

Ingo Maurer fejrede 100-års fødselsdag for 'Thomas Alva Edison'-pæren i 1979. Virksomheden Ingo Maurer beskæftiger 25 medarbejdere samt midlertidigt ansatte og hjemmearbejdere.

Ingo Maurer præsenterede Niedervolt-systemet 'YaYaHo' i september 1984 i Milano, efter han i 1983 blev en del af Niedervolt-teknikken med 'Ilios'. På det tidspunkt kæmpede virksomheden for at overleve, da investeringerne og udviklingsomkostningerne slugte de finansielle reserver. 'YaYaHo' overgik alle virksomhedernes forventninger og ledte til en uventet vækst på alle områder i Ingo Maurer virksomheden. Et år senere blev arbejdet med 'YaYaHo' mere end 12 medarbejdere kunne klare.

Derfor oplevede virksomheden Ingo Maurer ny fremgang. Derefter fulgte udstillinger i Paris, Rom, Los Angeles, Helsinki, Barcelona og Madrid. Virksomhedens udvikling af den elektroniske Touch Tronic-Transformator gav mulighed for at udvikle nye koncepter: lamperne kunne tændes, slukkes og dæmpes ved blot en berøring.

I 1989 udstillede Ingo Maurer for første gang ikke-kommercielt arbejde i Foundation Cartier pour l'art contemporain. Virksomheden voksede igen og talte nu 36 medarbejdere samt ti deltidsmedarbejdere.

I 1990 blev projektafdelingen oprettet. Året efter blev hele kollektionen suppleret med nye designs og idéer. Arbejdet udviklede sig mere og mere i en kunstnerisk retning. I 1998 blev den nye serie 'The MaMo Nouchies' præsenteret efter flere års udvikling.

Siden 1999 har Ingo Maurer-holdet også eksperimenteret med LED-teknik. I foråret samme år åbnede en shop og et showroom i New York.

Side af Ingo Maurer


De vigtigste designs