• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Jenaer Glas

Virksomheden Jenaer Glas i koncernen Zwiesel Kristallglas AG kombinerer traditionelle værdier og moderne livsstil. Som et af de store tyske traditionelle mærker leverer Jenaer Gas tidløse produktløsninger til madlavning i fællesskab.


Jenaer Glas – tidløse kollektioner til madlavning og stilfuld servering

Som et af de store tyske traditionsrige brands leverer Jenaer Glas tidløse produktløsninger til familiens madlavning i fællesskab – selve hjertet i en families liv. Jenaer Glas er kendt i hele verden for husholdningsprodukter af høj kvalitet og anses for at være selve indbegrebet af varmebestandigt glas.

Bauhausbevægelsen gav dette brand dets helt eget særpræg: Produkterne er yderst funktionelle og indbydende takket være det tidløse design.

Glas fra Jenaer repræsenterer et moderne og raffineret produktdesign. Tidløse kollektioner af høj kvalitet, der skaber en elegant ramme om madlavning og servering og øger glæden ved at drikke te og kaffe.

Jenaer Glas skrev designhistorie i 1930'erne med det internationalt anerkendte Edition Wilhelm Wagenfeld.

En virksomhed skriver historie med højfunktionelt glasdesign
Edition Wilhelm Wagenfeld blev designet i Bauhaus i Dessau af Wilhelm Wagenfeld, en af de vigtigste industrielle designere i det 20. århundrede. Her kombineres enestående design mesterligt med praktiske fordele. Kunst og teknologi, der stadig lever i dag. Tekanden har således fået en fast plads på New York Museum of Modern Art. Med grundlæggelsen af Jena glasværket i 1884 indvarsledes en ny æra i glasdesigns historie. De visionære Otto Schott, Carl Zeiss og Roderich Zeiss skabte de tekniske betingelser, der var startskuddet til en ny udvikling af funktionel kultur. De første varmebestandige husholdningsglas blev opfundet i Jena: en ideel kombination af form og funktion. Det moderne produktdesign var præget af dialogen mellem Bauhaus-kunstnerne og Jena Glas. Funktionelt designede produkter af høj kvalitet, der er andet og mere end vilkårlige, hurtige modeændringer, er stadig kendetegnende for virksomheden i dag. Enestående materialeegenskaber og bevidst design har bevist deres succes i de seneste år. Dette bevidnes af de designpriser, virksomheden har fået, såsom Red Dot Award (2001), IF Designpreis (2002) og Bundesdesignpreis (2004).
Varmebestandigt glas – til ovn og mikroovn
Siden 1918 har mærket Jenaer Glas stået for varmebestandigt glas. Varmebestandigt glas af borosilikat, der ikke er følsomme over for pludselige temperaturskift, både presses og blæses. På grund af materialets egenskaber kan Jenaer Glas-produkterne anvendes til en lang række formål. Siden 2006 er denne unikke historie blevet videreført af Zwiesel Kristallglas AG, som har opkøbt Jenaer Glas. Er du interesseret i robuste, varmebestandige glasprodukter? Køb Jenaer Glas produkter online. Det har aldrig været lettere! Vi er glade for at kunne rådgive dig, hvis du har spørgsmål.

Side af Jenaer Glas


De vigtigste designs