Kaiser idell

Kaiser idell, Bauhaus lampe 6631 Luxus af Christoph Dell, også kaldet "kommissærlampen."

Filter 

Farver  
Kategori  
Sortér: Mest populær  


Kaiser idell serien, der blev designet af den tyske sølvsmed i begyndelsen af 1930'erne, er indbegrebet af stilen, man så hos Bauhaus-bevægelsen på daværende tidspunkt. Dell, der blandt andet arbejdede som formand på Bauhaus-metalværkstedet i Weimar, anses for at være en af nøglefigurerne bag Bauhaus-stilen, som også havde betydelig indvirkning på dansk design. Dette kan ses i de senere arbejder af Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, hvis design viser indeholder tydelige elementer af Bauhaus-formgivningen.

Kaiser idell reflektorskærmenes asymmetriske udseende er et grundlæggende kendetegn ved hele lampekollektionen. Reflektoren er lavet af kvalitetsstål og fås i de umiskendelige originalfarver. Den er fremstillet med stor dedikation og dygtighed og er højglanslakeret og derefter håndpoleret.

Med deres enestående tydelige design, den præcise konstruktion og det fremragende kunsthåndværk under produktionen er lamperne i Kaiser idell serien 100 % originale, fuldkommen tidløse og dermed vedvarende og stabile i værdi.

Lamperne har endda opnået status som tv-stjerner. Siden 1960'erne er forskellige udgaver blevet vist igen og igen på tv-skærmen. De kunne især ses på adskillige berømte tv-kriminalkommissærers og -detektivers skriveborde. Det er grunden til, at bordmodellen 6631 fik det kærlige tilnavn "kommissærlampen".

Kaiser idell serien består af bord-, stander-, lofts- og væglamper og kom med i Republic of Fritz Hansens kollektion i 2010.

Side af Kaiser idell