Karimoku New Standard

Historien om Karimoku, en af Japans førende møbelproducenter, begyndte i 1940. Shohei Kato grundlagde virksomheden i et lille snedkerværksted i Kariya i Aichi-præfekturet.Karimoku Furniture, Inc. inviterede Teruhiro Yanagihara til at lede deres nyligt grundlagte datterselskab Karimoku New Standard som kreativ direktør i 2009. Han skulle hente idéer fra internationale designtalenter og samle dem under Karimoku New Standards paraply. Denne grundlæggende tilgang gav brandet vind i sejlene.

"Small Object" er Karimoku New Standards koncept – et koncept, der indtager brugerens dagligdag. For dem er det vigtigt at skelne mellem, hvor der er potentiale, og hvor der er mere forbigående tendenser. Udvælgelsen af artiklerne er blevet tilpasset personligheder, der fokuserer på individualitet. Denne fleksibilitet og funktion i forhold til forskellige livsstile er dog ikke det eneste, der kendetegner Karimoku New Standard. De er meget eksperimenterende i deres metodologi, når de forsøger, at etablere nye standarder.

Oprindelse

Historien om Karimoku Furniture, Inc., en af Japans førende møbelproducenter, begyndte i 1940. Shohei Kato grundlagde virksomheden i et lille snedkerværksted i Kariya i Aichi-præfekturet. Kort tid efter opkøbte han trævirksomhed, hvis arbejde kan spores tilbage til Edo-æraen.

Der blev derefter indsamlet viden om træforarbejdning, overfladebehandling og lakering, der sidenhen blev tilpasset nye teknologier. Efter krigen var maskiner til garnspinderi med til at understøtte den japanske genopbygning, og der er blevet produceret symaskiner, klaverer og tv-borde siden 1950'erne.

Det var først i 1960'erne, at virksomhedens ønske om at skabe originale møbler til hjemmemarkedet blev opfyldt. Siden da har Karimoku koncentreret sig om deres oprindelige koncept – fremstilling af high-tech- og high-touch-produkter.

Karimoku – New Standard er den del af Karimoku-gruppen, der også tæller forhandlere og et verdensomspændende distributionsnetværk. Mens moderselskabet koncentrerer sig om traditionelle segmenter, fokuserer Karimoku New Standard på nye, eksperimenterende metoder – langt fra klassikerne. Produkterne, som tiltrækker sig meget opmærksomhed, er innovative og enestående.

Side af Karimoku New Standard


De vigtigste designs