Kay Bojesen Denmark

De velkendte træfigurer blev designet af Kay Bojesen mellem 1935 og 1957. Den danske virksomhed Rosendahl Design Group producerer kollektionen i dag i tæt samarbejde med Kay Bojesens familie.

Filter 

Farver  
Kategori  
Hovedkategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  


Oplev alle kollektioner og serier fra Kay Bojesen Denmark

De velkendte træfigurer blev designet af Kay Bojesen mellem 1935 og 1957. Den danske virksomhed Rosendahl producerer kollektionen i dag i tæt samarbejde med Kay Bojesens familie. Træfigurerne er et sted mellem fantasifigur og designobjekt. Fuld af sjæl, humor, håndværk og et drillesygt glimt i øjet – som appellerer til legebarnet i os alle.

I Kay Bojesens naive design smelter form og genstand, alvor og leg sammen til en enhed. På samme tid besidder Bojesen den uforlignelige evne at bringe træ i live, hvilket har gjort hans værker til internationale designikoner. Tidsskriftet Wallpaper har endda i 2008 kaldt Kay Bojesens træabe for indbegrebet af dansk design.

Kay Bojesens træfigurer er nu eftertragtede samleobjekter, der går i arv fra generation til generation – ikke kun til børneværelset, men på reoler og kontorer omkring i landet.

Figurerne er en perfekt gave til enhver lejlighed, der er fyldt med liv og leg –

dåbsgave, fødselsdage, konfirmationer, studentergave, bryllupper og jubilæer. Gennem hele sin levetid efterlevede Bojesen sit mantra om, at godt design skal være menneskeligt, varmt og levende. "Det skal vække minder om et cirkus," plejede han at sige om sit arbejde, hvor træfigurerne tæller blandt de mest populære.

Med sit brugervenlige og moderne design, er Kay Bojesen at regne blandt de største danske funktionalister. I hans naive design smelter form og funktion, alvor og leg sammen til en enhed. Samtidig besidder Bojesen en uforlignelig evne til at bringe træ til live, hvilket har gjort hans værker til internationale designikoner. Kay Bojesens kollektion af træfigurer omfatter aben, bjørnen, elefanten, kaninen, næsehornet og gravhunden. Og der er helt sikkert mange flere på vej ...

Side af Kay Bojesen Denmark