Knoll – Saarinen kollektion

Knoll – Saarinen kollektion – banner


Eero Saarinen ønskede at bringe orden i sagerne med sin Tulip kollektion. Han ønskede at bringe orden i den 'grimme, forstyrrende og forvirrede verden', som opstod under borde og stole, hvor blandingen af forskellige ben altid havde irriteret den finske arkitekt og designer.

Saarinen kollektion: Ting, der tager tid...

Saarinen tegnede først i hundredvis af skitser, inden han lavede modeller i størrelsesforholdet 1:4 og placerede dem i en slags dukkehuse, så han kunne danne sig et indtryk af deres rumlige virkning helt fra starten. Eftersom Eero Saarinen allerede havde nogen erfaring med at lave skulpturer, skabte den finsk-amerikanske designlegende først selv sine værker i fuld størrelse – i ler.

Saarinen blev assisteret af Don Petitt, som var ansat i Knolls udviklingsafdeling. Sammen fandt de en måde, hvorpå Saarinens visionære design kunne overføres til masseproduktion.

Til sidst var det Saarinens venner og familie, som blev prøvekaniner og testede hans møbler i hjemmet i Bloomfield Hills i Michigan.

...ender med at blive gode!

Alt i alt brugte Saarinen fem år på at afprøve og modellere sine design, før de endelige produkter i Saarinen kollektionen af etbenede møbler, Pedestal serien, kunne lanceres. Det der startede med den verdensberømte Tulip stol omfatter i dag også Tulip bordet, eftersom de etbenede møbler fra Knoll er uadskillelige.