Lomography

Det hele begyndte ved et tilfælde, da en gruppe studerende fandt et Lomo Kompakt Automat – et russisk lommekamera. Lomography kan findes i hele verden i dag og er mere end nogen anden synonym med analoge kameraer.Det hele begyndte ved et tilfælde i 1990, da en gruppe studerende fandt et Lomo Kompakt Automat – et enigmatisk russisk lommekamera. De tog straks en masse billeder (mange af dem uden at tænke over resultaterne) og blev blæst væk af de smukke billeder, det lille kamera kunne frembringe: Motiverne strålede i dybe, kontrastive farver og var indrammet helt specielt. De havde aldrig set sådanne billeder før. Da de kom hjem, ville deres venner og familiemedlemmer også have et Lomo LC-A kamera. Dermed var en helt ny fotografisk stil skabt, og det er den, brandet Lomography i dag er kendt for.

På grund af den store efterspørgsel efter kameraer, som Lomo LC-A havde sat i gang, fløj de begge til Skt. Petersborg for at forhandle en aftale om global distribution af de karismatiske kameraer. Kort efter offentliggjorde de 10 gyldne regler som en form for guide til Lomographics nye verden. Senere fulgte udstillinger, fester, utallige partnerskaber og Lomography World Congress. Nye analoge fotoprodukter blev udviklet og produceret. Og de første Lomography Gallery Stores blev åbnet over hele verden på samme tid.

Lomography var blevet en kendt virksomhed, som havde det eksperimentelle og kreative fotografi som fokus. Den østrigske producents produkter betragtes som en kombination af low-tech og high-tech, og de er et kulturelt holdepunkt i den kommercielle foto- og designervirksomhed. Lomography fokuserer på den helt særlige og unikke analoge fotostil.

Side af Lomography