• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Louis Poulsen

Louis Poulsen er uden tvivl en af de mest prestigefulde og innovative lampeproducenter. Louis Poulsens lamper er meget mere end bare ledestjerner i mørket.

Oplev Louis Poulsen


Oplev alle kollektioner og serier fra Louis Poulsen

Virksomheden Louis Poulsens historie er tæt knyttet til de første danske kraftværkers historie. Da Danmarks andet elektricitetsværk, beliggende i København, blev sat i drift i 1892, begyndte vinimportvirksomheden, der blev grundlagt i 1874 af Ludvig R. Poulsen, i stedet at sælge værktøj og el-teknisk materiel.

I 1896 blev Louis Poulsen, nevø af Ludvig R. Poulsen, ansat i virksomheden, som han overtog efter sin onkels død i 1906.

Louis Poulsen flyttede kort tid efter hovedkontoret til København, hvor det stadig ligger i dag.

I forbindelse med deltagelsen i en international udstilling for dekorativ kunst i Paris (Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes) blev samarbejdet mellem Louis Poulsen og Poul Henningsen indledt i 1924. På netop denne udstilling vandt Poul Henningsens lamper en guldmedalje i 1925. I 1926 vandt Louis Poulsen og Poul Henningsen licitationen om belysning i Forum i København med den legendariske PH lampe med tre skærme. Samme år påbegyndte de markedsføringen af designerlamperne. Det første katalog udkom med tekst på både dansk, tysk, engelsk og fransk. Indtil 1929 blev distributionsnettet udvidet med agenturer i Europa, Nord- og Sydamerika, Afrika og Asien. Foruden de velkendte klassikere som den imponerende PH-pendel Koglen, PH-pendlen PH5 og de elegante bordlamper i PH-serien, alle navngivet med skaberen Poul Henningsens initialer, har designere som Arne Jacobsen, Verner Panton og arkitekten Jens Møller-Jensen i 50'erne og 60'erne designet lampeklassikere for Louis Poulsen. Ud over klassikerne, der stadig produceres og distribueres af Louis Poulsen, udvikler virksomhedens fremtidens klassikere sammen med moderne designere som Ross Lovegrove og Louise Campbell. Louis Poulsen er uden tvivl en af de mest prestigefulde og innovative lampeproducenter. Kombinationen af Louis Poulsens fleksible produktion, viden og innovation har lagt fundamentet for en vellykket symbiose mellem teknologi og arkitektur. Louis Poulsens belysningsfilosofi består af tre elementer: funktion, komfort og atmosfære. Resultatet er et tilsvarende klart og logisk design – uden overflødige detaljer, og en form som forbliver uændret uanset om lyset er tændt eller slukket. Når det kommer til belysning har Louis Poulsen styr på alle detaljer.

Side af Louis Poulsen


De vigtigste designs